Rødvinssauce

Sauce eller sovs? Same same different name. En sovs lavet på grøntsager, et alternativ til en opbagt sovs og stadig cremet og lækker. Den kan laves på forhånd og fryses ned, det gør jeg blandt andet selv juleaften, da jeg ikke får tid til at stå i køkkenet i flere timer. God fornøjelse!

10449038_919213164770291_1194894448_n

Opskrift til 4-6 personer

2 små gulerødder

100 g champignon

2 stænger bladselleri

1 løg

2 fed hvidløg

2 dl rødvin

1 tsk timian

salt og peber

1-2 laurbærblade

2 spsk ribs gelé

2,5 dl plantefløde (soja eller havre)

2 spsk sojasauce

1 spsk citronsaft

Kulør

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hak gulerødder, champignon, bladselleri, løg og hvidløg fint og hæl i et ovnfast fad. Hæld halvdelen af rødvinen over grøntsagerne. Drys med timian, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 15 minutter.

Hæld de de bagte grøntsager i en mellemstor gryde sammen med resten af rødvinen og et par laurbærblade. Lad det hele koge godt i ca. 20 minutter. Tag laurbærblade fra og blend grøntsagerne og vinen grundigt med en stavblender.

Tilsæt ribs gelé, plantefløde, sojasauce og citron saft og lad det nå kogepunktet under omrøring. Tilsæt en smule kulør lidt efter lidt for at få den ønskede brune farve. Smag til igen med salt, peber og citronsaft.

Server saucen til traditionel julemad, se flere opskrifter i kategorien GRØN JUL.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.