Veganske pebernødder

Lækre sprøde og krydrede pebernødder. Det er en af favoritjulekagerne herhjemme. Jeg burde have delt opskriften noget tidligere, men jeg har simpelthen ikke haft tid til at bage eller skrive den ind på computeren. Med kun 2 dage til juleaften nåede jeg lige i tide at få bagt dem til jul. Jeg ved at der nok ikke er så mange der når at få gavn af opskriften i år, men så har i den til næste år. 

Pebernødder er ret nemme at lave veganske, smør og fløde skiftes blot ud med veganske alternativer. Især efter Naturli lancerede det nye produkt der hedder Smørbar Blok, er det blevet nemt at lave vegansk bagværk. Tidligere var alternativet margarine, men det kan godt smage igennem og jeg har aldrig været glad for at bruge margarine. Vil lige skynde mig at sige at jeg ikke får penge for at sige dette, det er blot et tip fra min side, da jeg synes de har lavet et rigtig godt produkt til bagning og især julebagning. 

Rigtig glædelig jul. 

Se også ‘min store guide til vegansk julemad‘.

veganske pebernødder

Ingredienser (3 bageplader):

  • 200 g smørbar blok fra Naturli
  • 1 dl vegetabilsk madlavningsfløde, f.eks. på soja eller havre
  • 200 g sukker, almindeligt hvidt sukker, rørsukker eller kokosukker
  • 1 tsk hvid peber
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. bagepulver
  • ca. 400 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  • Tag smørbar blok ud af køleskabet en halv times tid før du går i gang.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Pisk smøbar blok med fløde og sukker, brug gerne en røremaskine, hvis du har en. 
  • Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt lidt efter lidt imens du pisker det godt sammen. 
  • Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt sammen med fingrene. 
  • Del dejen op i mindre stykker og rul dejstykkerne til aflange pølser. Skær derefter små stykker, som du triller til kugler.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 8-9 minutter, til de bliver gyldne.
  • Lad pebernødderne køle helt af, så de bliver sprøde.
  • Opbevar i en kagedåse eller anden lufttæt beholder. 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.