Farmors vaniljekranse

Farmors originale opskrift på vaniljekranse – bare vegansk. Jeg er opvokset med farmors vaniljekranse, hun har bagt dem til min familie siden jeg var lille. Farmor har originalt brugt en kødhakker til at lave kransene, men de færreste veganere ejer sådan en og farmor har den heller ikke længere. Derfor lavede vi dem i hånden, det var også nemt og resultatet blev stadig rigtig fint – det vigtigste er jo smagen. Man kan også alternativt bruge en sprøjtepose 

vaniljekranse

5-6 bageplader med vaniljekranse (nok til hele familien og lidt ekstra)

500 g hvedemel

1 knivspids hjortetaksalt

250 g sukker

4 tsk vaniljesukker

125 g finthakkede og smuttede mandler

375 g vegansk smør (F.eks. Nutana eller FRI)

2 spsk loppefrøskaller eller 2 tsk fiber HUSK

1 dl vand

Evt. en sjat mandelmælk

Bland hvedemel, hjortetaksalt, sukker, vaniljesukker, finthakkede mandler og vegansk smør. Ælt det hele godt sammen med fingrene eller en røremaskine. Bland loppefrøskaller/fiber HUSK med 1 dl. vand i en lille skål og rør det godt rundt, lad det stå og trække et par minutter.

Tilsæt det til resten af dejen. Dejen skal gerne være fast, er den for tør kan man evt. tilsætte en smule mandelmælk, men det burde ikke være nødvendigt. Læg gerne dejen på køl i en times tid eller mere – en kold dej er nemmere at arbejde med. Forvarm ovnen til ca. 180 grader.

Del dejen op i mindre stykker og rul det ud til tynde pølser. Form til runde ringe og bag i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle af i 2-3 timer og opbevar dem derefter ved stuetemperatur, evt. i en kagedåse, de kan sagtens holde sig hele december.

10561212_1520986481511395_1099227924_n

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.