Vegansk risalamande

Min opskrift på en risalamande uden mælkeprodukter. Jeg har med stor succes serveret denne skønne risalamande for min familie – også for folk der normalt ikke spiser vegansk eller mælkefrit. risalamande er let at lave i en vegansk udgave. Denne udgave smager ikke som en traditionel risalamande – den smager faktisk bedre og så er den knap så tung i det. 

Brug min opskrift på risengrød, til at lave din risalamande.

risalamande uden mælk
Foto Columbus Leth / Vegansk Grundkøkken af Johanne Mosgaard

Risalamande

Ret: Julemad
Køkken: dansk
Antal: 8 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 portion risengrød (se min opskrift)
  • 2,5 dl piskbar vegansk fløde fx på soja, ris eller havre
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g mandler
  • 4-5 tsk vaniljesukker + evt. lidt ekstra eller 1 vaniljestang
  • sukker eller lys sirup efter smag

Til servering

  • kirsebærsauce
  • 1 hel mandel

Sådan gør du

  • Lad risengrøden køle helt af. Stil også den veganske fløde i køleskabet, så den er helt kold før brug. Hæld imens kogende vand over mandlerne og lad dem stå i 10 minutter. Smut herefter skallerne af og hak dem.
  • Rør mandlerne i en kolde risengrød med vaniljesukker eller kornene fra vaniljestangen. Bruger du vaniljekorn, kan du søde med ekstra sukker eller sirup
  • Pisk fløden med lidt citronsaft (dette hjælper med at gøre flødeskummen mere fast i konsistensen) - pisk indtil du har en lækker skum. Vend forsigtigt den piskede skum i gryden, til den får den ønskede konsistens.
  • Smag nu risalamande godt til med vaniljesukker. Opbevar den i køleskabet frem til servering og server med varm kirsebærsauce og 1 hel mandel til en heldig mandelgavevinder.
2 Comments
  1. Som ny udklækket veganer, så er din blog en rigtig god igangsætter til en ny verden med massere af nem inspiration.
    Tak for en super god og brugervenlig blog.

    Mange oktober hilsner her fra.

    1. Hej Zenia
      Tusind tak for din søde besked og hvor dejligt du har gavn af mine opskrifter. Rigtig god fornøjelse med at lave lækker grøn mad 🙂
      De bedste hilsner
      Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.