Plantebaseret kok Johanne Mosgaard

Om Englerod

Mit navn er Johanne, jeg er 29 år gammel og bor Nordjylland med min mand, vores datter og to hunde. Jeg er uddannet Multimediedesigner og har en overbygning i International Handel og Markedsføring. Udover marketing, er min store interesse madlavning, med grøntsager samt dyrkning af grøntsager.

 

På min blog Englerod deler jeg min passion for velsmagende og farverig grøntsagsmad. Jeg bruger nemlig en del timer i køkkenet, da det i dag er mit fuldtidsjob at udvikle opskrifter. Min interesse for madlavning opstod i takt med, at jeg ændrede min livsstil. Jeg stoppede med, at spise pattedyr da jeg var 13 år og blev vegetar, da jeg flyttede hjemmefra. Efterhånden er min kost blevet mere og mere plantebaseret og i 2013 oprettede jeg min blog Englerod, hvor jeg stadig nyder at dele mine plantebaserede opskrifter.

 

I 2015 udgav jeg min første kogebog Grønskolling. Året efter købte Politikens Forlag rettighederne til bogen og genudgav den i en ny udgave. Min anden kogebog hedder VEGANSK – Livin’ la vida vegan (reklamelink), den udkom i foråret 2017 (denne er også udgivet i Sverige og Norge. Min nyeste kogebog VEGANSK GRUNDKØKKEN (reklamelink) udkom i 2020.

22 Comments
 1. Hejsa.
  Er der et sted man kan se opskrifter på det du laver i madnørderne på DR? Tænker især på græskar suppe og salat.
  Mvh. Casper Nielsen

  1. Hej Casper,
   Jeg har netop delt opskriften på suppen lige her: https://www.englerod.dk/2021/06/efteraarssuppe-graeskar/
   Må se at få skrevet opskriften på salaten ned og taget billeder, det bliver nok når græskar kommer i sæson her sidst på sommeren. Det var lidt en spontan salat jeg improviserede på dagen, brugte stegt grønkål, kogt quinoa, bagt græskar og karamelliserede mandler. Jeg serverede også græskarhummus til.
   De bedste hilsner
   Johanne

 2. Hej
  Tak for super inspirerende opskrifter og det er også en fornøjelse at følge det stadig om sig gribende køkkenhave projekt.
  Jeg har et spørgsmål omkring farvede kartofler. Jeg har selv haft Blå Congo flere år, men har overvejet at skifte til Purple Rain, som skulle være lidt mere fastkogende.
  Jeg kan se i din haveplan at du har begge. har du nogen præferencer, hvis man nu kun har plads til den ene?
  Hilsen
  Kirsten

  1. Hej Kirsten,
   Tusind tak for din skønne besked! Det varmer at høre at det jeg deler kan inspirere. Jeg har rigtig god erfaring med Purple Rain, hos mig gav de også et væsentlig større udbytte end Blå Congo. Så jeg ville gå med Purple Rain, hvis jeg kun skulle vælge én sort.
   Rigtig god fornøjelse i haven 🙂
   Kh. Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.