Mit navn er Johanne, jeg bor i en skov i Nordjylland sammen med min mand, vores datter og to små hunde. Jeg er uddannet multimediedesigner og til daglig læser jeg en overbygning i international handel og markedsføring i Aalborg.

På min blog Englerod deler jeg min passion for velsmagende og farverig grøntsagsmad. Jeg bruger nemlig en del timer i køkkenet. Min interesse for madlavning opstod i takt med, at jeg ændrede min livsstil. Jeg stoppede med, at spise pattedyr da jeg var 13 år og blev vegetar, da jeg flyttede hjemmefra. Efterhånden er min kost blevet mere og mere plantebaseret og i 2013 lavede jeg min blog Englerod, hvor jeg stadig nyder at dele mine plantebaserede opskrifter.

Jeg har lært, at lave mad af min far der er ret kreativ i et køkken. Han har blandt andet lært mig, at lave hjemmelavet pasta, pesto og skønne grøntsagsretter. Med fars oplæring i bagagen har jeg eksperimenteret i køkkenet lige siden, og jeg har fundet min egen stil. I 2015 udgav jeg min første kogebog Grønskolling. Året efter købte Politikens Forlag rettighederne til bogen og genudgav den i en ny udgave. Min nyeste kogebog hedder VEGANSK – Livin’ la vida vegan, den udkom i foråret 2017 og er også udgivet hos Politikens Forlag. Læs mere om mine kogebøger her..

11 Comments
 1. Jeg har for nyligt kastet min kærlighed over plantebaseret mad, så jeg vil med glæde følge med og få inspiration til madlavning 🙂
  De bedste hilsner
  Nanna

  1. Hej Nanna,
   Hvor skønt med din nye livsstil og dejligt du har lyst til at følge med <3
   Hav en skøn dag!
   Kh. Johanne

 2. Har kigget lidt på din blog og er blevet lidt motiveret for at skifte nogle “ køddage” ud med dine spændende opskrifter. Glæder mig til at følge dig.
  Kh Marianne

  1. Kære Marianne,
   Det er så skønt at høre. Rigtig god fornøjelse 🙂
   De bedste hilsner
   Johanne

 3. Hej Johanne, hvor køber du vanilieproteinpulver? Det jeg umiddelbart kan se på nettet koster over 300 kr., så det er lidt dyrt 🙂
  Hilsen Janet

  1. Hej Janet.
   Jeg bruger Plant force. Du har ret det koster 300,- for 800 gram proteinpulver. Men man bruger ikke ret meget af gangen.
   Så du skal jo bare gøre op med dig selv om det er noget du vil bruge. Jeg bruger det kun i madlavning og min pose holder et lille års tid.
   Mvh Johanne

  1. hej Frida
   Har først set din kommentar nu. Hvor er du sød! Jeg har lige været et smut inde på din blog og vil bestemt følge med, da jeg elsker DIY projekter og kreative ting. Knus Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.