Fyldt butternut squash med æble, quinoa, tranebær og pekannødder

Jeg tror jeg har fundet en ny ret til favoritlisten. En ret der både passer godt til efterår og vinter. Bagt butternut squash med fyld der også kunne passe i juletiden. Fx til julefrokosten eller på julebordet, som et  vegetarisk/vegansk alternativ til kød. De fyldte butternut squash er bestemt også et bud på aftensmad, imens butternut squash er i sæson – de er i sæson hele efteråret og her i starten af vinteren. De kan faktisk vinteropbevares helt til januar måned. 

fyldte butternut squash

Butternut squash fyldt med quinoa, æble, tranebær og pekannødder. En skøn ret til de kødfrie dage eller som vegetarisk/vegansk julesteg.

Skønne fyldte butternut squash - bemærk tilberedningstiden består primært af bagetid.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Aftensmad, Kødfri, Vegansk Nytår, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 1 stor eller 2 små butternut squash (en halv eller en kvart per person)
 • 2 dl quinoa
 • 1/2 grøntsagsbouillonterning
 • 1 løg
 • 3-4 fed hvidløg
 • 1 æble
 • 80 g pekannødder
 • 50 g tørrede tranebær
 • 2 tsk sød paprika
 • 1/2 tsk muskatnød
 • 2 dl madlavningsfløde fx på havre- eller ris
 • olivenolie til stegning
 • friskkværnet peber
 • salt
 • 1 håndfuld spinat eller friske krydderurter

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Skyl butternut squash under hanen og tør den med et viskestykke. Flæk butternut squash over på langs og læg de to halve på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld en smule olie over og bag dem i ca. 30 minutter - til du kan stikke en gaffel igennem græskarkødet.
 • Hæld quinoa i en gryde med grøntsagsbouillon og 4 dl vand. Bring grydens indhold i kog og lad det koge ved middel varme i ca. 13-15 minutter - til frøene popper.
 • Gør imens fyldet klar. Hak løg, hvidløg, æble, pekannødder og tranebær fint.
 • Varm en pande med lidt olie og steg først løg til de er gennemsigtige. Tilsæt resten af de hakkede ingredienser og herefter krydderierne og det kogte quinoa. Tilsæt madlavningsfløde og lad det stå og simre lidt.
 • Tag butternut squash ud af ovnen og lad det stå og køle i 5-10 minutter. Lad ovnen forblive tændt.
 • Fjern først kernerne fra de bagte butternut squash og kasser dem. Skrab herefter det meste af græskarkødet ud (så der stadig er ca. 1 cm græskar i skallen). Mos græskarkødet og hæld det på panden med de andre ingredienser. Smag fyldet til med salt og peber. Hæld fyldet tilbage i butternut squash skallen og bag dem i 15 minutter.
 • Server en halv butternut squash toppet med finthakket spinat eller krydderurter, som et måltid i sig selv, du kan også servere den med tilbehør til fx en sprød kålsalat. De fyldte butternut squash kan også bruges på julebordet.
3 Comments
  1. Det har du helt ret i – der var du hurtig. Jeg nåede at lægge denne op i går aftes, og kom i tanke om at jeg havde glemt det da jeg lå i sengen. Nu er det rettet i ingredienslisten. Tak fordi du gør mig opmærksom på det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.