Hjemmelavet pasta uden æg

Hjemmelavet pasta helt uden æg. Det meste tørrede pasta du finder i supermarkedet er faktisk vegansk, mendet friske pasta er næsten altid med æg (med få undtagelser). Det er både hyggeligt og velsmagende at lave sin egen hjemmelavede pasta. Du behøver ikke særligt udstyr som fx en pastavalse. Jeg har i opskriften skrevet, hvordan du kan lave det helt uden fancy grej. Alt du skal bruge er tipo 00 mel, som er meget fint mel. Det kan findes i de lidt større velassorterede supermarkeder.

Snart er du klar til at lave din helt egen pasta. Du kan fx bruge den friske pasta til ravioli, tortellini eller pastaplader. 

Vegansk Pasta uden æg
Foto fra Grønskolling (Politikens Forlag, 2015)

Hjemmelavet pasta uden æg

Hjemmelavet frisk pasta. Du behøver ikke pastamaskine, dejen kan også sagtens rulles i hånden og skæres i skiver med en kniv. Min opskrift er vegansk og er derfor uden æg. Alt du skal bruge er mel, vand og lidt salt til kogningen.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Hviletid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • ca. 450 g durummel tipo 00
  • salt til kogning

Sådan gør du

  • Bland mel og vand sammen i en skål. Drys lidt mel på et rent bord og ælt dejen i ca. 5 minutter. Form dejen til en kugle og læg den i en skål, fugt et viskestykke og læg det over skålen. Lad dejen hvile en halv times tid på køkkenbordet.
  • Du kan enten lave dejen i hånden eller bruge en pastavalse:

I hånden:

  • Drys mel på bordet. Rul dejen flad med en kagerulle og læg den dobbelt. Rul den flad igen. Bliv ved med dette indtil dejen virker homogen og lækker. Rul dejen ud til den ønskede tykkelse, gerne ret tynd for bedste resultat. Sørg for at dejen slipper fra bordpladen hele tiden og ikke klistrer sig fast.
  • Del dejen i to stykker. Det er her du skal beslutte dig for om du fx vil lave ravioli, lasagneplader, pappardelle, spaghetti eller fettuccine. For de tre sidstnævnte rulles den tynde dejen, ligesom når du ruller en kanelsnegl. Skær herefter tynde skiver med en skarp kniv.

Med pastamaskine:

  • Drys mel på bordet. Rul dejen flad med en kagerulle og læg den dobbelt. Rul den flad igen. Bliv ved med dette indtil dejen virker homogen og lækker. Til den endelig udrulning får du det bedste resultat med en pastamaskine, enten manuel eller en pastavalse koblet på din røremaskine som jeg bruger. Herefter er det kun fantasien der sætter grænser. Brug fx fettuccine pastavalsen eller skær den flade pastadej ud til lasagneplader eller ravioli.

Kogetid

  • Kogetiden for pastaen er 2-3 minutter i saltet vand.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.