Frisk Salat med Teriyaki Tofu, Avocado og Peanut Butter Dressing

Du får her opskriften på en virkelig lækker salat, som jeg tilfældigt fandt på ud fra ingredienser jeg havde i køleskabet og køkkenskabene. Jeg havde en rest af peanut butter dip og teriyaki sauce, da jeg havde lavet friske sommerruller i sidste uge. Derudover havde jeg de friske grøntsager: spinat, agurk, gulerod og en avocado der trængte til at blive spist samt en dåse speltkerner (der er kogt på forhånd) og tofu.

Det tager vitterligt 10 minutter at bikse denne lækre sag sammen. Du skal blot snitte grønt og stege tofu. Derudover skal du selvfølgelig lave peanut butter dressingen og koge kerner, hvis ikke du har en rest eller har købt dem på dåse ligesom jeg havde gjort, men det er max 5 minutter ekstra, hvis du starter ud med at koge kernerne. 

Du kan spise salaten som et mættende måltidssalat  – det gjorde jeg. Eller du kan servere den som tilbehør. 

Salat med teriyaki marineret tofu og peanut butter dressing

Mættende salat med teriyaki tofu, speltkerner, avocado og peanut butter dressing

Lækker salat der er en perfekt forårs- eller sommersalat med sprøde grøntsager, teriyaki tofu, avocado og peanut butter dressing.
Ret: Salat
Antal: 2 personer (som et fuldt måltid)
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g tofu firm eller medium firm
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk teriyaki sauce
  • 140 g kogte speltkerner, quinoa eller brune ris
  • 70-100 g frisk salat
  • 1/2 agurk
  • 2 gulerødder
  • 1 avocado

Peanut butter dressing

  • 1-2 spsk peanut butter
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk tørret citrongræs kan undlades
  • ca. 1 dl vand
  • evt. lidt sojasauce

Sådan gør du

  • Skær tofu i tern og varm en lille pande med lidt olie. Steg tofu let gyldent og tilsæt teriyaki sauce. Skru ned til middel varme og lad det så og stege så teriyakien karamelliserer og tofuen får en flot gylden farve.
  • Hvis ikke du har forkogte speltkerner, ris eller quinoa liggende. Skal disse koges efter pakkens anvisning. Kog evt. en god portion, så du har til andre lækre salater til de kommende dage.
  • Hak spinat fint og snit agurk, gulerod og avocado i små tern.
  • Vend de kogte speltkerner sammen med alle de snittede grøntsager og den stegte tofu. Server med en cremet peanut butter dressing.

Peanut butter dressing

  • Blend peanut butter, krydderier og vand lidt efter lidt. Tilpas konsistensen ved at tilsætte mere vand eller peanut butter, så du får en cremet og lækker dip. Server til salater - eller til friske sommerruller som jeg også har en opskrift på.

Noter

Tofu tip: Du finder tofu i velassorterede supermarkeder. Fx har Rema 1000 to varianter, en medium firm på køl (som jeg har brugt her) og en fast tofu der ikke er på køl. Urtekram har også en på glas, som du blandt andet finder i Føtex og Kvickly. Du finder et større udvalg af tofu i asiatiske specialforretninger.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.