De nemmeste bagekartofler i ovnen uden brug af sølvpapir til bagning. Det kan næsten ikke kaldes for en opskrift, men nærmere bare en fremgangsmåde til hvordan du laver bagte kartofler i ovnen. De lækre bagekartofler kan fyldes med fx tzatziki og serveres med en frisk salat. Prøv fx til veggiedeller, en lækker frisk salat og spinatdressing.
![Bagte Kartofler uden sølvpapir](https://i0.wp.com/www.englerod.dk/wp-content/uploads/2021/04/DSC_0167.jpg?fit=819%2C1024&ssl=1)
Bagte kartofler
Nemme bagte kartofler med sprød skal og uden brug af sølvpapir.
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid1 time t 3 minutter min
Samlet tid1 time t 20 minutter min
Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 4-6 bagekartofler 1 per person
- 3-4 spsk olivenolie
- ca. 1 tsk salt fx flagesalt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skyl og skrub let bagekartoflerne og tør dem let med et rent vistestykke.
- Skær et dybt kryds på midten af hver kartoffel, lidt over halvvejs ned igennem, men sørg for ikke at skære hele vejen.
- Smør et ildfast fad med olie. Pensel kartoflerne med olie og drys med salt (evt. også tørrede urter hvis du har lyst).
- Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter. Indtil du let kan stikke en skarp kniv igennem kartoflen.
- Serveringsforslag: En lækker frisk salat, veggiedeller og en dressing eller tzatziki.
![Bagte kartofler med salat, veggiedeller og spinatdressing](https://i0.wp.com/www.englerod.dk/wp-content/uploads/2021/04/DSC_0178-1.jpg?fit=819%2C1024&ssl=1)