Oliefri fritter

Lækre, sprøde og oliefri pommes frites. På denne måde er det væsentlig sundere at spise pommes frites, og en sjovere måde at spise kartofler på. Når de laves på denne måde bliver de helt luftige og lækre, jeg foretrækker faktisk mine pommes frites sådan her. Server med lækkert tilbehør, eksempelvis aioli eller estragon mayo. 
oliefripommesfrites Opskrift til 2 personer

2 store bagekartofler (ca. 800 gram m. skræl)

1 citron

2 tsk. tørret timian

1 tsk. løgpulver

1 tsk. røget paprika

Evt. en smule havsalt eller urtesalt

Start med at skrubbe bagekartoflerne. Herefter skæres kartoflerne ud i pommes frites størrelser, ca. 1 x 1 cm tykke. Læg kartoflerne i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem stå i blød i det kolde vand i en halv til en hel time (dette trin kan godt undlades, men gør dine pommes frites ekstra sprøde).

Tør kartoflerne af i en rent viskestykke, og vend dem herefter med citronsaft og krydderier i en skål – masser krydderierne ind i kartoflerne med hænderne. Læg kartoflerne ud på en bagerist beklædt med bagepapir – sørg for at lægge dem, så de ikke rører hinanden.

Bag dine pommes frites i ovnen ved 200 grader varmluft. Først i 30 minutter, hvorefter de vendes og bages videre i 10-15 minutter. Test smag en pommes frites inden de tages ud.

Server med ketchup og aioli eller estragon mayo.

Tip: Kan også laves med søde kartofler.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.