Veganske Chocolate Chip Cookies

Mine cookies er chewvy, men også sprøde, de er saftige, men krummer stadig. Det er for den perfekte konsistens for lækre cookies, hvis du spørger mig. Mine cookies er veganske, så er derfor uden æg og mælkeprodukter. Min mand har netop været i smut i USA og med hjem i kufferten havde han veganske chocolate chips og mini skumfiduser. Jeg tænkte straks: chocolate chip cookies og varm kakao med skumfiduser. Det indbyder til hygge!

Veganske Chocolate Chip Cookies

6 kæmpe cookies eller 12 mindre 

Ingredienser:

  • 100 g vegansk smørbar blok 
  • 100 g sukker, f.eks. kokossukker eller rørsukker
  • 1 dl sirup, f.eks. ahornsirup
  • 1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
  • 1/2 tsk bagepulver
    1/2 potaske (rørt ud i lidt vand)
  • 1 knidspids havsalt
  • 200 g hvedemel eller sigtet speltmel
  • 150 g veganske chokoladeknapper eller grofthakket chokolade

Fremgangsmåde: 

  1. Smelt smørbar blok i en gryde, tilsæt sukker og sirup og lad det små koge, så sukkeret bliver opløst. 
  2. Tag sukkermassen af varmen og hæld det i en stor skål. 
  3. Tilsæt vanilje, bagepulver og potaske (rørt ud i et par teskefulde vand). Rør det hele godt sammen. 
  4. Tilsæt chokoladeknapper eller grofthakket chokolade. 
  5. Tilsæt mel lidt efter lidt, brug en dejskraber eller en grydeske til at røre dejen godt sammen. 
  6. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. 
  7. Du kan enten lave 6 kæmpe cookies eller 12 små. 
  8. Bag de store cookies i ca. 15-16 minutter, hold godt øje med dem. Eller bag de små cookies i ca. 12-13 minutter. 
  9. Lad dine cookies køle helt af. De bliver først sprøde når de er helt kolde. 
  10. Server med en kop varm kakao.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.