Rødbedesuppe med ristede kikærter

Jeg elsker rødbeder og den smukke farve, de giver maden. Rødbeder er i sæson fra sensommer frem til starten af foråret, hvor det danske vejr på samme tid også giver anledning til at spise en masse varm suppe. Spice din rødbedesuppe op med lidt chili, for at give suppen en god balance mellem det søde og det stærke.

Denne opskrift er fra min kogebog Vegansk, hvor du finder i alt 15 opskrifter på suppe og gryderetter (100+ opskrifter i alt). Læs mere om kogebogen her!

Du kan købe kogebogen på Saxo (reklamelink), GreenGoddess (reklamelink) eller i din lokale boghandel.

 

Foto af Columbus Leth
5 from 1 reviews
Rødbedesuppe med ristede kikærter
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Fyldig og farverig rødbedesuppe med ristede kikærter.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg rødbeder
  • 500 g kartofler
  • 2 løg
  • 8 dl vand
  • 1 tsk grøntsagsbouillonpulver
  • 4 dl kokosmælk
  • cayennepeber eller stødt chili efter smag
  • havsalt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • Havrefraiche, f.eks. Yosa eller Oatly
  • Ristede kikærter
  • Ristede kikærter:
  • 240 g kogte kikærter
  • 1 tsk havsalt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 spsk sirup, f.eks. agavesirup
Fremgangsmåde
  1. Skræl rødbeder og kartofler, skær dem i tern og kom i en stor gryde sammen med grofthakkede løg. Tilsæt vand og bouillon og bring grydens indhold i kog.
  2. Skru ned til middel varme og lad det småkoge i 20-25 minutter, indtil rødbeder og kartofler er møre.
  3. Blend grydens indhold godt igennem med en stavblender.
  4. Rør en dåse kokosmælk i suppen.
  5. Spice den op med cayenne- peber eller stødt chili. Smag til sidst til med salt og peber.
  6. Server med en klat havrefraiche og ristede kikærter
  7. Ristede kikærter: Du kan enten bage dem i ovnen eller riste dem på panden.
  8. Pande: Bland kikærter, salt, olivenolie, stødt chili og sirup sammen
  9. Steg dem på panden til kikærterne bliver karameliserede og gyldne.
  10. Ovn: Varm ovnen på 200 grader varmluft.
  11. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  12. Bland kikærter, salt, olivenolie, stødt chili og sirup sammen og fordel dem på bagepladen.
  13. Bag kikærterne i ovnen i ca. 20 minutter.
  14. Server på salater, som snacks eller topping på suppe.
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.