Virkelig nemt smørepålæg med linser og rødbede. Jeg tilsætter chili, da jeg elsker hvordan det stærke giver modspil til den søde smag fra rødbede. Varier dit smørepålæg med lige de krydderier du bedst kan lide. Jeg bruger smørepålægget på rugbrød, i pitabrød og i wraps.
Smørepålæg med linser og rødbede
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
Nemt og velsmagende smørepålæg med rødbede og linser. Chilien er et super modspil til den søde smag fra rødbede.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
- ½ rødbede
- 240 g kogte grønne linser
- 1-2 spsk koldpresset olivenolie
- 1 tsk chilipulver (valgfrit)
- Friskkværnet peber
- Havsalt
Fremgangsmåde
- Skræl og riv rødbede.
- Blend revet rødbede med linserne i en foodprocessor.
- Tilsæt lidt olie ad gangen og blend det hele godt sammen.
- Tilsæt chilipulver (eller andet krydderi) og smag til med salt og peber.
- Server som pålæg til f.eks. rugbrød, brug det også til pitabrød og wraps.