Bagt Bruschetta – Nem og Lækker Antipasti

Vegansk Bruschetta Antipasti
Frilandstomater

Simple og lækre bruschetta med friske tomater, rødløg, hvidløg, vegansk smøreost og frisk timian. Bruschetta er oprindeligt ristet brød med frisk topping, men jeg kan godt lide at bage mine bruschetta så osten smelter og de er mere som en lille pizza-hapser. Tomater, rødløg, hvidløg og timian er hjemmedyrket. Jeg dyrker tomat på friland, altså uden drivhus i højbede og i kapilærkasser på terrassen. Jeg såede mine tomater fra frø helt tilbage i februar i min vindueskarm i køkkenet. De blev plantet ud da temperaturen lå stabilt over 12 grader om natten.

Bagt Brucschetta med Hjemmedyrkede Tomater og Hvidløg

Prep Time10 mins
Cook Time10 mins
Total Time20 mins
Ret: Antipasto, Forret
Køkken: Italiensk
Servings: 6 brød
Author: Johanne Mosgaard

Ingredients

  • 1 lille rødløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 4-5 tomater
  • 6 spsk olivenolie
  • 6 skiver brød, fx fuldkornstoastbrød
  • 6 spsk vegansk smøreost fx Violife med hvidløg og urter
  • frisk timian
  • friskkværnet peber
  • flagesalt

Instructions

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Start med at lave toppingen: Hak rødløg og hvidløg helt fint, brug fx en minihakker. Skær tomater i små stykker. Vend løg, hvidløg og tomater med olivenolie.
  • Læg de seks stykker brød på en bagerist med bagepapir og fordel toppingen på brødene. Top med små stykker af den veganske smøreost, frisk timian, friskkværnet peber og flagesalt.
  • Bag dine bruschetta i ovnen i ca. 10 minutter til brødet er gyldnet og den veganske ost er smeltet.
Bagt Bruschetta
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.