Butterdejspakker med svampe og rucola pesto

Skønne og lækre butterdejspakker med svampe, spinat, hvide bønner og rucola pesto. De hvide bønner fungerer nærmest som smeltet ost og smelter ud af pakkerne. De brune svampe bidrager til umani-smag og disse små pakker er perfekte på eksempelvis julebordet.

indbagte-julepakker

Opskrift til 6 butterdejspakker

300 gram brune svampe el. andre svampe

50 gram spinat

50 gram kogte hvide bønner

100 gram ruccola

1 dl  cashewnødder

1/2-1 dl vand

En smule havsalt

1 pakke butterdej*

Til pensling og drys på toppen:

1 spsk. loppefrøskaller

1/2 dl vand

1 håndfuld hasselnødder

*Er du glutenintolerent er det muligt at finde glutenfri butterdej af mærket Schär. Du skal nok desværre bestille på nettet, til Tyskland eller være heldig at finde det i en specialbutik herhjemme

Svampene skæres i tynde skiver og steges på panden uden fedtstof. Svampe indeholder i sig selv meget vædde, og behøver derfor ikke olie til stegning. Når de har stegt lidt tilsættes spinat imens der røres rundt på panden.

Ved siden af blendes de hvide bønner helt med en stavblender. Rucola pesto laves ved at blende ruccola, cashewnødder, vand og en smule havsalt.

Butterdejen pakkes ud og rulles lidt ud med en kagerulle. Brug nu en lille rund skål og form 6 runde stykker. På midten af hvert stykkes lægges først de stegte svampe og spinat, dernæst et par teskeer af de blendede bønner og til sidst 1-2 tsk. rucola pesto. Luk pakkerne sammen, luk dem tæt ved at trykke en gaffel langs kanten på pakkerne. Læg butterdejspakkerne på en bageplade dækket med bagepapir.

Bland loppefrøskaller med vand og lad det stå et par minutter. Imens hakkes hasselnødderne. Pensel nu bollerne med den tykke masse af loppefrøskaller og vand, og drys med de hakkede hasselnødder.

Bag butterdejspakkerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 17-20 minutter.

Server til en lækker frisk salat eller eksempelvis på julebordet.

No Comments Yet
 1. Hej! Den glutenfri butterdej du skriver om kan købes i løvbjerg supermarked. Glutenfri butterdej kan også købes i nogle Rema 1000!

 2. Hej,
  Tror du, at man vil kunne lave dem dagen inden de skal spises?
  Og hvordan ville du så eventuelt opvarme dem igen?

  1. Hej Rikke
   Jeg ville lave fyldet dagen inden, evt. også pakke dem ind i butterdej og så først bage dem i ovnen på dagen 🙂
   God fornøjelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.