Simpel og lækker jordskokkesuppe lavet på nyopgravede jordskokker. Jordskokkerne er i sæson fra september til februar og er virkelig en miljøvenlig spise, da de dyrkes i Danmark og giver godt. Når man først har haft jordskokker i køkkenhaven, er de rent faktisk svære at få væk igen.
Cremet Jordskokkesuppe med kål-quinoa topping
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
Cremet jordskokkesuppe med et mættende fyld af kål og quinoa.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
- 1 kg jordskokker
- ½ kg kartofler
- 3-4 gulerødder
- ca. 1 liter vand
- 1 grøntsagsboullion terning
- 1 dåse kokosmælk
- Friskkværnet peber
- Havsalt eller urtesalt
- Topping:
- 100 g quinoa
- 1 rødløg
- 150 g grønkål
- 1 spsk tørret basilikum
- Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Skræl jordskokker, kartofler og gulerødder. Skær dem i grove stykker og hæld dem i en gryde. Dæk dem med ca. 1 liter vand, så rodfrugterne kun lige er dækket med vand.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og bring grydens indhold i kog. Skru ned til middel varme og lad det simre indtil rodfrugterne er kogt igennem.
- Kog imens quinoa med det dobbelte vand og en smule salt i ca. 15 minutter.
- Hak rødløg og grønkål fint.
- Varm en pande med en smule olie og svits rødløg og grønkål. Tilsæt det kogte quinoa, tørret basilikum, salt og peber. Din topping er nu klar.
- Tilbage til suppen. Blend grydens indhold når rodfrugterne er kogt helt igennem. Tilsæt kokosmælk og lad den simre et par minutter. Tilsæt rigeligt friskkværnet peber og smag til med salt.
- Server suppen med det stegte kål-quinoa topping og lidt ekstra peber.