Farverig Hummus

Hummus. Det var for mig en ting, jeg spiste rigtig meget af, da jeg lige var begyndt at spise plantebaseret. Hummus er perfekt sammen med brød, til at dyppe grøntsager i eller bare til en salat. Jeg giver dig her nogle sjove og farverige måder at lave hummus på. Det giver farve i hverdagen og lidt ekstra for smagsløgene.

2FCQ4900

Basis hummus

100 gram tørrede kikærter (ca. 250 gram kogte kikærter)

1 grøntsagsbouillon terning

1-2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg

1 spsk. tahin

1/2 lime

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

Salt og peber

Evt. lidt vand

Lad kikærterne hvile i en skål med koldt vand natten over, mindst 10-12 timer. Kog kikærterne i nyt vand sammen med grøntsagsbouillon i ca. 40 minutter, du kan også bruge kikærter fra dåse, de er kogte i forvejen. Lad kikærterne køle af..

Blend de kogte kikærter med olie, hvidløg, tahin, saften fra lime, spidskommen og koriander. Blend det hele sammen i en skål, med en stavblender, til kikærterne er blendet helt ud.

Tilsæt en smule vand for at få den rette konsistens og smag til med salt og peber.

Basis hummus kan holde sig en lille uges tid på køl. Vælger du at tilsætte friske grøntsager i din hummus, er holdbarheden ca. 2-3 dage i køleskabet.

Spinathummus

250 gram færdiglavet basis hummus

50 gram frisk spinat

10-15 gram basilikum

Skyl det friske spinat og de friske basilikumblade, og blend det hele godt sammen med din basis hummus.

Gulerodshummus med peanutbutter

250 gram færdiglavet basishummus

3 gulerødder

2 spsk. peanutbutter

Gulerødder skrælles og rives på et rivejern. Herefter blendes de revne gulerødder og peanutbuttermed din basis hummus. Smag evt. til med mere peanutbutter.

Rødbedehummus

250 gram færdiglavet basis hummus

2 rødbeder

En håndfuld frisk persille

Skræl rødbeder, riv dem på et rivejern eller kog dem møre. Blend de revne eller kogte rødbeder med din basis hummus, sammen med frisk persille.

2FCQ4897 2FCQ4899

 

 

 

 

 

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.