Grøntsagslasagne med Grønne Linser

Lasagne er en ret, de fleste kan lide. Jeg kender faktisk ikke nogen, som ikke bryder sig om lasagne. Det er også en børnevenlig ret, da den er oplagt til at ”skjule” et par grøntsager i – for de ”grøntsagsforskrækkede”. Jeg bruger grønne linser som proteinkilde, da jeg synes, det er lækkert, at der er lidt bid i linserne – røde linser, bønner eller fin sojagranulat kan også bruges.

Opskrift til 1 fad lasagne (ca. 6 personer)

150 gram grønne linser

2 porrer

2 fed hvidløg

1 lille frisk chili

1 rød peber

1 spsk. neutral olie*

1 spsk. oregano

300 gram spinat

150 gram revne gulerødder (ca. 3 gulerødder)

800 gram hakkede tomater

140 gram tomatkoncentrat

1 lille squash

2 tsk. reven muskatnød

1 pakke fuldkornslasagneplader**

Den sunde osteFRIsovs

*Olie kan erstattes af lidt vand til stegning, hvis du ikke spiser olie

**for glutenfri version bruges glutenfrie lasagneplader

Gør din osteFRIsovs klar.

Linserne skylles og koges i rigeligt vand i ca. 20 minutter. Imens snittes porrer, hvidløg, chili og peberfrugt fint og steges i olie i en stor gryde sammen med tørret oregano. Tilsæt spinat og revne gulerødder, og lad det simre med i et par minutter.

Hakkede tomater og tomatkoncentrat tilsættes, og det hele koges op. Når linserne har kogt i 20 minutter, sies kogevandet fra, og linserne tilsættes gryden sammen med resten af ingredienserne.

Ovnen forvarmes nu til 200 grader. Lasagnen samles i et ovnfast fad: Først lægges et tyndt lag linsesovs, så et lag pastaplader, så endnu et lag linsesovs, herefter skæres squash i skiver og lægges på. Derefter lægges endnu et lag linsesovs og derpå halvdelen af den hvide bønnesauce, et lag pastaplader igen, linsesovs og til sidst resten af den hvide bønnesovs. Muskatnød drysses på toppen af lasagnen.

Bag din lasagne i ovnen i efter pastapladernes anvisning, ca. 30-35 minutter.  Når lasagnen er bagt færdig, har den godt af at stå i 5 minutter inden servering, så den sætter sig.

Server med en lækker salat.

14 Comments
  1. Hej, jeg er kun mig, så vil lige høre om denne opskrift egner sig til at blive frosset ned, eller om jeg hellere skal lave en mindre portion og evt spise det et par dage i træk?

  2. Hej igen, igen Johanne.

    Du har glemt at nævne nogle tinge i din ingrediensliste: squash, spinat og lasagneplader 🙂 Disse ting nævner du først når du beskriver hvordan man skal lave lagene i lasagnen. Måske du skal rette det, så man ikke pludselig bliver overrasket over disse ekstra ingredienser, fordi det blev jeg og havde ikke alting fandt jeg ud af 🙁

    1. Det har du helt ret i, jeg skriver øverst, hvad jeg normalt putter i min lasagne fordi man jo kan putte næsten alt i en lasagne (jeg varierer altid min lasagne efter, hvad jeg har liggenede). Opskriften på ostesovsen og kødsovsen står jo hver for sig. Jeg skal prøve at ændre min tekst lidt, så man ikke står og mangler noget og helt sikkert nævne pastaplader.
      Den skal have ca. 35-40 minutter ved 200 grader. Tak for feedback og jeg beklager fejlen. Håber du nyder din lasagne!

  3. Hej Johanne.

    Jeg vil bare lige sige at jeg synes det er en skøn opskrift. Jeg har lavet den en gang før i dag og den var virkelig et hit. Både min kæreste og min svigermor, som begge er kødspisere synes at den smagte skønt. Står og laver den nu og kom til at tænke på, hvornår skal chilien i? 🙂

    1. Hej Viola
      Tusind tak for den dejlige feedback, er glad for at den er et hit.
      Du har helt ret i at der ikke står, hvornår chilien skal i. Jeg putter den normalt i sammen med løg, men det har ikke den store betydning, for den kommer jo også med i ovnen. God fornøjelse 🙂

    1. Hej Viola – Hvis du bruger bønner i stedet for Soy4you ville jeg nok bruge det der svarer til 2 dåser bønner (400-500 gram kogte bønner). God fornøjelse 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.