Veganske madpandekager med fyld – børnevenlig hverdagsmad

Nemme pandekager med fyld. Min datters nye livret, som er en kombination af to ting hun elsker: pandekager og bolognese. Hvis du ønsker lidt mere spice, så tilsæt gerne lidt chilisovs og brug lige netop det fyld du har lyst til. Hvis du har din egen opskrift på bolognese, kan du også blot bruge den og lade dig inspirere af denne kombination.

veganske madpandekager

Madpandekager med veggie-bolognese og friske grøntsager

En børnevenlig ret som min datter elsker. Jeg serverer alle ingredienserne seperat så min datter selv kan bestemme, hvilke slags grøntsager hun vil have til. Denne veggie-bolognese er ret mild og smagen er afrundet med lidt madlavningsfløde, netop for at gøre den ekstra børnevenlig. Retten er bestemt også voksen-venlig - tilsæt evt. lidt chili, hvis du vil have lidt spice!
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Aftensmad, Børnevenlig mad
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Veganske madpandekager

 • 4 dl plantedrik eller vand
 • 200 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk sukker
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1/2 tsk salt
 • oliven- eller rapsolie til stegning

Veggie-bolognese

 • 1 lille løg
 • 2 fed hvidløg
 • 300 g vegansk mince fra køl eller frost
 • 2 tsk sød paprika
 • 1 tsk tørret oregano
 • 400 g mosede eller hakkede tomater
 • 1 dl madlavningsfløde fx på ris eller havre
 • friskkværnet peber
 • salt

Friske grøntsager

 • 100 g frisk salat eller spinat
 • 2-3 gulerødder
 • frisk timian

Sådan gør du

Madpandekager

 • Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, dejen skal være ret tynd. Lad dejen hvile 5-10 minutter inden stegning. Varm en god slip-let pande til middelhøj varme med lidt olie og fordel ca. 1 dl dej på panden og bag pandekagerne gyldne på begge sider.

Veggie-bolognese

 • Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde med lidt olie og steg til løgene er gyldne. Tilsæt krydderier og herefter mince og lad det stege et par minutter. Tilsæt mosede tomater og madlavningsfløde og lad det simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Servering

 • Server pandekagerne med frisk salat, veggie-bolognese, tynde gulerodsskiver og frisk timian.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.