Bagt knoldselleri og rosenkål med balsamico glace og frisk timian

Lad os lige udnytte det aller sidste af knoldselleri og rosenkål sæsonen, for den er ved at være ved vejs ende. 

Opskriften er oplagt at lave til efteråret og over vinteren over, men også her start forår, hvor de sidste rodfrugter og kål stadig kan findes i supermarkedet. De gør det begge godt så godt både stegt og bagt.

Selvom jeg prøver og spise efter sæson så meget som muligt, så er starten på foråret lidt svær synes jeg. Det er slutspurten af de vinteropbevarede grøntsager, men stadig for koldt til at vi dyrker ret meget herhjemme. Så det er altså helt okay at supplere med udenlandsk grønt – eller grønt fra frost for den sags skyld.

Dette fad er lækkert som tilbehør, som fx på billedet hvor jeg serverer det med en frisk salat og stegte portobellosvampe.

Knoldselleri og rosenkaal
Bagt knoldselleri og rosenkaal i fad

Bagt knoldselleri og rosenkål med balsamico glace og frisk timian

Forb. tid10 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid45 min
Ret: Tilbehør
Køkken: dansk
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 300 g rosenkål
  • 3 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk balsamico glace alternativt sirup
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian

Sådan gør du

  • Skær knoldselleri og rosenkål i små stykker. Vend med olie, balsamico glace, salt, peber og frisk timian. 
  • Bag ved 200 grader varmluft i ca. 30-35 minutter, vend gerne rundt i det halvvejs. Bag du let kan stikke en gaffel igennem knoldselleri stykkerne. 
  • Server som tilbehør til fx en frisk salat og stegte portobello svampe.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.