Pitabrød med Fuldkorn – Friskbagte og Luftige Pitabrød

En skøn opskrift på hjemmelavede pitabrød med fuldkorn. De er super nemme at lave og lækre at fylde med fx falafel, prøv fx min opskrift på ærtefalafler, masser af grønt og tahindressing. Jeg fik rigtig ofte i pitabrød da jeg var barn i 90’erne, men det er stadig et hit her i 20’erne – især hvis de er hjemmelavede. De hjemmelavede pitabrød smager nemlig 100 gange bedre end de halvtørre der kan købes i butikkerne, hvis du spørger mig. 

Denne opskrift udviklede jeg i 2014, da jeg skrev min første kogebog Grønskolling. Det er en opskrift som jeg har fået rigtig mange postitive tilbagemeldinger. Siden bogen nu er udgået, tænkte jeg at I ikke skulle snydes for den skønne opskrift og håber at flere kan få glæde af den. Rigtig god fornøjelse.

Pitabrød opskrift

Hjemmelavede pitabrød med fuldkorn

Det er faktisk slet ikke så svært at lave hjemmelavede, luftige og skønne pitabrød. De tørre pitabrød fra butikkerne kan slet ikke sammenlignes med et friskbagt pitabrød. Opskriften er oprindeligt fra min kogebog Grønskolling der udkom i 2015.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid8 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 48 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 8 pitabrød
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 2,5 dl lunkent vand
 • 2 spsk olivenolie
 • 150 g fuldkornsspeltmel eller fuldkornshvedemel
 • ca. 250 g hvedemel

Sådan gør du

 • Rør gær ud med salt og lunkent vand. Tilsæt olivenolie og fuldkornsmel, rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen kan æltes med fingrene (du kan også ælte dejen på en røremaskine). Ælt dejen i 5 minutter eller længere. Lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
 • Efter en times æltes dejen lidt igen og herefter deles dejen op i 8 lige store stykker. Drys lidt mel på bordet, og tryk stykkerne ud på bordet med fingrene ligesom små minipizzabunde. Læg stykkerne på et stykke bageark på en bageplade. Lad dem efterhæve i en halv times tid.
 • Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Bag pitabrødene i 7-8 minutter. Det er vigtigt at ovnen er helt varm inden du stiller dem ind. De sidste par minutter skal du sørge for at holde godt øje med brødene, der er nemlig forskel på ovne.
 • Tag pitabrødene ud af ovnen og lad dem køle lidt af inden servering. Pitabrødene skal åbnes imens de stadig er lune, hvis de køler helt af inden servering er der risiko for at de falder sammen.
 • Server dine pitabrød med dit yndlings fyld. Jeg elsker pitabrød med falafel, masser af grønt og en tahindressing.
Hjemmebagte pitabrød
Opskrift og foto fra min kogebog Grønskolling / Foto Lykke Rump
2 Comments
  1. De skal helst spises friskbagte, da de ellers falder sammen (og så er det jo mest af alt bare en bolle). Så jeg har umiddelbart ikke erfaring med at de er ligeså gode hvis du fryser dem ned.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.