Veganske Flødekartofler – En Dansk Klassiker i en Vegansk Udgave

Mit bud på en opskrift på veganske flødekartofler. En klassisk dansk tilbehørsret, som næsten var obligatorisk til samtlige festlige begivenheder da jeg var barn i 90’erne og 00’erne. Hos nogle er det måske stadig en af favoritterne. Lækkert smager det i hvert fald. Jeg kan godt lide at servere flødekartoflerne sammen med en lækker salat. På billedet har jeg lavet en salat med sprød romainesalat, ærter, bagte gulerødder og sojaristede mandler, sammen med en frisk yoghurtdressing med dild som jeg har lavet på neutral sojayoghurt.

Veganske Flødekartofler Opskrift

Veganske Flødekartofler - Nem og Lækker opskrift på flødekartofler uden fløde

Veganske flødekartofler er egentlig bare flødekartofler hvor fløden er udskiftet med et vegetabilsk alternativ. Det kan fx være havre-, soja eller risfløde eller cuisine som de ofte går under. Sørg for at bruge madlavningsfløden (cuisine) og ikke de piskbare, da de indeholder en del sukker og er beregnet til søde sager.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time 10 minutter
Samlet tid1 time 20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • ca. 1 kg kartofler
 • 1 lille løg
 • 1 spsk majsstivelse
 • 0,5 dl koldt vand
 • 3 dl grøntsagsfond eller 3 dl kogende vand rørt op med 1/2 bouillonterning
 • 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde
 • 2 spsk gærflager kan undlades
 • 1/2 tsk muskatnød
 • 1 tsk salt
 • friskkværnet peber
 • tørret timian eller rosmarin
 • 1 spsk plantesmør

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skræl kartofler og pil løg. Skær begge dele i helt tynde skiver, jeg bruger et mandolinjern og laver skiverne ca. 3-4 mm.Rør majsstivelse op med koldt vand i en skål, så det bliver helt opløst.
 • Tilsæt grøntsagsfond madlavningsfløde, gærflager, muskatnød og salt. Rør det godt sammen. Smør et ovnfast fad med plantesmør. Tilsæt en smule af flødesaucen og læg et lag med kartoffelskiver og en smule løg i hvert lag, fortsæt med alt flødesaucen og alle kartoflerne. Sørg for at der er flødesauce helt på toppen. Top med lidt tørret timian og ekstra peber.
 • Bag flødekartoflerne i ovnen i ca. 60-70 minutter. Server med en lækker salat og fx grøntsagsdeller.
Opskrift på veganske flødekartofler
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.