Food Prep Søndag » Grønt fra Haven « klar til en ny uge

Food Prep søndag på en mandag, men gårsdagens prep var spontan efter jeg havde været nede og høste en god portion grøntsager fra haven. Jeg tænkte derfor jeg ville vise, hvad jeg har gjort ved grøntsagerne for at gør det lidt lettere for mig selv.

Halloween Græskar Cucurbita pepo
Grøntsagshøst September

Årets første græskar

I går høstede jeg årets første græskar af sorten Cucurbita pepo som er den vi kender fra Halloween. De kan meget andet end blot at blive skåret ud til Halloween, de kan spises og er lækre i fx suppe. Jeg høstede også porrer, fennikel, bladbede, squash, bønner, rabarber, lilla broccoli, grønkål, tomater, friske krydderurter og vilde brombær. Jeg brugte en af porrerne, squash, broccoli og gule bønner til aftensmaden og resten har jeg snittet så de er klar til at bruge i ugen.

Prøv nogle af mine græskaropskrifter:

Snitte snitte…

Der er absolut intet fancy ved ovenstående. Det er blot snittede grøntsager, men netop det at de er snittet på forhånd gør det endnu lettere og mere sandsynligt, at jeg får dem brugt i løbet af ugen. Som du kan se på billedet har jeg snittet porrer, stangbønner, fennikel, bladbede, grønkål og rabarber. Jeg overvejer fx at lave en tærte med bladbede og porrer, en salat med grønkål, en wok med fennikel og en jordbær-rabarber crumble. De friske brombær jeg plukkede, har jeg brugt til overnight oats til os alle tre. De består af havregryn, chiafrø, ærtedrik, banan, brombær og vaniljeproteinpulver til de voksne.

Opskrifter på Overnight Oats:

Du finder også 7 opskrifter på Overnight Oats i min nyeste kogebog Vegansk Grundkøkken (reklamelink)

Det fine græskar vil jeg bruge til suppe en af dagene, det bliver nok en af de to supper jeg har linket til længere oppe.

I mit køleskab

Sådan her så mit køleskab ud i går efter prep. Jeg havde i forvejen lidt rester af bananpandekager, udskåret vandmelon og hummus og havde været ude og købe ind samme dag.

Find mere inspiration til Food Prep og Meal prep her.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.