Blendersuppe med Græskar og Soltørrede Tomater

Reklame – Blender fra KitchenOne

Græskarsuppe

Det er græskarsæson og jeg høstede de sidste græskar fra køkkenhaven midt i oktober. I alt vil jeg tro at jeg har høstet omkring 30 hokkaido græskar i år og de kan fint vinteropbevares frem til december. Græskar er virkelig nemt at dyrke selv, men de kræver meget plads. Jeg forspirede mine græskar i midten af april og plantede dem ud da temperaturen var over 12 grader om natten. Græskar er ikke blot smukke at se på, de smager også fantastisk. Jeg ELSKER en lækker og cremet græskarsuppe, med enten hokkaido græskar eller butternut squash, du kan også bruge sød kartoffel.

Hjemmedyrkede grøntsager

Denne suppe er inspireret af sæsonens smukke efterårsråvarer, græskar og spinat er hjemmedyrket. Skulle den være helt perfekt skulle den lige toppes med stegte kantareller i stedet for champignon, men de er ikke altid lige lette at finde, hverken i naturen eller i supermarkederne. Suppen cremes med enten kokosmælk eller vegetabilsk madlavningsfløde, og så er den let krydret med sød paprika. Jeg serverer næsten altid rigeligt topping på mine supper, så de mætter godt. Denne suppe er toppet med stegte kikærter, finthakket spinat, svampe og sojayoghurt.

Cremet Græskarsuppe med masser af topping

Cremet og fyldig suppe med efterårets farver. Perfekt i vinterhalvåret, hvor græskar er i sæson. Hvis du har en blender der kan lave varm suppe kan du bruger fremgangsmåde nummer to. Har du ikke det, kan du bruge den første fremgangsmåde.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Mindre retter, Suppe
Antal: 4 Personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 tsk sød paprika
 • 1 lille hokkaido græskar eller butternut squash
 • 2 røde peberfrugter
 • 3-4 tomater
 • 2 spsk soltørrede tomater tørrede eller i olie
 • 2,5 dl kokosmælk eller vegetabilsk madlavningsfløde
 • 5 dl grøntsagsfond eller 5 dl vand og 1 bouillonterning
 • friskkværnet peber
 • havsalt

Topping:

 • 250 g champignon i skiver
 • 240 g kogte kikærter
 • olivenolie til stegning
 • 1 tsk sød paprika
 • ½ tsk chilipulver
 • salt
 • 100 g frisk spinat
 • neutral sojayoghurt eller havrefraiche

Sådan gør du

I gryde med stavblender eller blender uden suppefunktion

 • Pil og hak løg og hvidløg groft. Varm en grydemed lidt olie og steg løg og hvidløg sammen med sød paprika. Flæk græskaret og skrab kernerne ud med en ske.Lad skrællen sidde på, hvis det er økologisk. Skær græskaret i grove stykker. Fjernkernehus fra peberfrugterne og skær også dem og tomaterne i grove stykker.
 • Hæld alle resterende grøntsager i en gryde ogtilsæt grøntsagsfond eller vand og bouillon, så væsken lige dækker grøntsagerne.Kog grøntsagerne i ca. 20 minutter til de er møre. Imens suppen koger, kan du gå i gang med at lave din topping.
 • Tilsæt soltørrede tomater, kokosmælk, salt og rigeligtpeber. Blend suppen, enten direkte i gryden med en stavblender eller hældgrydens indhold i en blender og blend indtil suppen er helt cremet. Tilpaskonsistensen med lidt mere grøntsfond eller kokosmælk, sørg for at den ikkebliver for tynd. Smag suppen til med salt og peber og anret med topping.

I din powerblender (med suppefunktion)

 • Flæk græskaret og skrab kernerne ud med en ske og skær den i grove stykker. Læg stykkerne på et rist beklædt med bagepapir og bag stykkerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
 • Skær tomater, peberfrugt og løg i grove stykker. Pil hvidløg. Tilsæt kokosmælk, vand, de ovnbagte græskar stykker i blenderkanden. Efterfulgt af de bagte græskarstykker, tomater, peberfrugt, løg og hvidløg. Tilsæt også sød paprika, salt og peber.
 • Læg låg på blenderen. Tryk på suppe ikonet og lad suppen køre 1-2 tryk indtil den er rygende varm. Smag til med ekstra krydderier, salt og peber. Gør topping klar imens blenderen kører.

Topping

 • Rens og skær champignon i skiver. Varm en pandemed lidt olie og steg champignonskiverne til de er gyldne. Tag de stegte svampe af panden. Tilsæt igen lidt olie på panden og stegkikærterne med paprika, chilipulver og lidt salt til de har fået en flot gyldenfarve. Hak spinat fint.
 • Anret din suppe med lidt yoghurt, stegte champignon, ristede kikærter og finthakket spinat. Server med ekstra friskkværnet peber.

Jeg har fået mig en ny blender. Jeg troede egentlig jeg skulle have mig en Vitamix blender, men blev i stedet anbefalet Blendtec Pro 800. Det er en professionel blender der også bliver brugt på diverse juicebarer og caféer fordi den har en kraftig motor med 3,8 hestekræfter, men samtidig er meget lydsvag på grund af det skjold der sidder udover kanden. Det er altså genialt med en baby i huset eller hvis du bor i lejlighed og gerne vil lave smoothies kl 6 om morgenen og samtidig ikke vække alle dine naboer.

Indtil videre har jeg lavet smoothies, den mest cremede hummus, bananis, mandelmel og så har jeg lavet mandelsmør KUN af mandler! Hvis du skal lave mandelsmør og hummus vil jeg anbefale dig, at få fat i Blendtec Twister kanden, som er mindre og ved hjælp af låget skraber indholdet ned fra kanterne.

Udover de nævnte, så kan blenderen også lave VARM SUPPE. Det har da godt nok lige reddet mine fremtidige ”jeg gider ikke lave mad” dage, for nu kan jeg lave suppe på få minutter.
Når du laver suppe direkte i blenderen vil jeg anbefale dig at bruge grøntsager som også er gode at spise rå, da de jo ikke bliver kogt i blenderen. Så du kan f.eks. bruge ærter, tomat, peberfrugt, asparges, broccoli, blomkål, gulerødder, løg og hvidløg.
Hvis du laver suppe med kartofler (bør ikke spises rå), søde kartofler græskar, rødbede, kål, pastinakker og jordskokker vil jeg smagsmæssigt anbefale dig at stege, dampe eller ovnbage dem inden de bliver blendet til suppe. Så du får smag af suppe og ikke smagen af en varm smoothie.

Blendtec Blender
Blendtec Professionel Blender

Sådan laver du suppe på blenderen

Alle Blendtec blendere kan lave suppe. Min blender er en Blendtec Pro 800, men du kan også få en billigere udgave uden lydskjold, f.eks. Blendtec Total Blender.

Tilsæt først væske i blenderkanden, f.eks. vand, kokosmælk eller madlavningsfløde. Du kan også tilsætte vand og en håndfuld opblødte cashewnødder for, at få en cremet ”fløde”. Tilsæt grøntsager, enten rå eller tilberedte. For smag kan du tilsætte bouillon, karrypasta og krydderier. Når du laver suppe på din blender skal du holde lidt igen med krydderierne, da de smager meget igennem, de bliver jo ikke bliver kogt som de ville gøre, hvis du lavede suppe i en gryde og kogte dem i længere tid. Det samme gælder løg og hvidløg, der også har en gennemtrængende smag i rå form. Sæt låget på kanden og tryk nu på suppe ikonet på din blender, luk skjoldet ned og lad suppen køre i 3-6 minutter (1-2 tryk). Nemt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.