Blendersuppe med Butternut Squash og Soltørrede omater

Annonce for KitchenOne 

Jeg har fået mig en ny blender. Jeg troede egentlig jeg skulle have mig en Vitamix blender, men blev i stedet anbefalet Blendtec Pro 800. Det er en professionel blender der også bliver brugt på diverse juicebarer og caféer fordi den har en kraftig motor med 3,8 hestekræfter, men samtidig er meget lydsvag på grund af det skjold der sidder udover kanden. Det er altså genialt med en baby i huset eller hvis du bor i lejlighed og gerne vil lave smoothies kl 6 om morgenen og samtidig ikke vække alle dine naboer.

Blendtec Pro 800Blendtec blender suppe

Indtil videre har jeg lavet smoothies, den mest cremede hummus, bananis, mandelmel og så har jeg lavet mandelsmør KUN af mandler! Hvis du skal lave mandelsmør og hummus vil jeg anbefale dig, at få fat i Blendtec Twister kanden, som er mindre og ved hjælp af låget skraber indholdet ned fra kanterne.

Udover de nævnte, så kan blenderen også lave VARM SUPPE. Det har da godt nok lige reddet mine fremtidige ”jeg gider ikke lave mad” dage, for nu kan jeg lave suppe på få minutter.
Når du laver suppe direkte i blenderen vil jeg anbefale dig at bruge grøntsager som også er gode at spise rå, da de jo ikke bliver kogt i blenderen. Så du kan f.eks. bruge ærter, tomat, peberfrugt, asparges, broccoli, blomkål, gulerødder, løg og hvidløg.
Hvis du laver suppe med kartofler (bør ikke spises rå), søde kartofler græskar, rødbede, kål, pastinakker og jordskokker vil jeg smagsmæssigt anbefale dig at stege, dampe eller ovnbage dem inden de bliver blendet til suppe. Så du får smag af suppe og ikke smagen af en varm smoothie.

Sådan laver du suppe på blenderen

Tilsæt først væske i blenderkanden, f.eks. vand, kokosmælk eller madlavningsfløde. Du kan også tilsætte vand og en håndfuld opblødte cashewnødder for, at få en cremet ”fløde”. Tilsæt grøntsager, enten rå eller tilberedte. For smag kan du tilsætte bouillon, karrypasta og krydderier. Når du laver suppe på din blender skal du holde lidt igen med krydderierne, da de smager meget igennem, de bliver jo ikke bliver kogt som de ville gøre, hvis du lavede suppe i en gryde og kogte dem i længere tid. Det samme gælder løg og hvidløg, der også har en gennemtrængende smag i rå form. Sæt låget på kanden og tryk nu på suppe ikonet på din blender, luk skjoldet ned og lad suppen køre i 3-6 minutter (1-2 tryk). Nemt! For mere fylde kan du også tilsætte kogte kikærter eller linser (f.eks. fra dåse) så suppen mætter godt.

Alle Blendtec blendere kan lave suppe. Min blender er en Blendtec Pro 800, men du kan også få en billigere udgave uden lydskjold, f.eks. Blendtec Total Blender.

suppe på blenderen

Blendersuppe med butternut squash og soltørrede tomater

Cremet og fyldig suppe med efterårets farver. Perfekt i vinterhalvåret, hvor butternut squash er i sæson. Hvis du har en blender der kan lave varm suppe skal du følge første fremgangsmåde. Har du ikke det, skal du bruge anden metode.
Forb. tid10 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid15 min
Ret: Mindre retter, Suppe
Antal: 4 Personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • ½ butternut squash eller græskar
 • 4 tomater
 • 2 røde peberfrugter
 • ½ rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk soltørrede tomater
 • 1 dåse kokosmælk
 • ½ grøntsagsbouillon (en hel bouillon, hvis du laver den i gryde)
 • 1-2 tsk sød paprika
 • friskkværnet peber
 • havsalt

Topping:

 • 250 g champignon i skiver
 • 240 g kogte kikærter
 • olivenolie til stegning
 • 1 tsk sød paprika
 • ½ tsk chilipulver
 • 100 g frisk spinat
 • neutral sojayoghurt eller havrefraiche

Sådan gør du

I din powerblender (med suppefunktion)

 • Fjern kerner fra butternut squash og skær den i små stykker. Læg dem på et rist beklædt med bagepapir og bag stykkerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
 • Skær tomater, peberfrugt og løg i grove stykker. Pil hvidløg. Tilsæt kokosmælk, de ovnbagte butternut squash stykker i blenderkanden. Efterfulgt af resten af ingredienserne. Læg låg på blenderen. Tryk på suppe ikonet og lad suppen køre 1-2 tryk indtil den er rygende varm. Smag til med ekstra krydderier, salt og peber. Gør topping klar imens blenderen kører.

I en gryde og med stavblender eller blender uden suppefunktion

 • Fjern kerner fra butternut squash og skær den i små stykker. Skær tomater, peberfrugt og løg i grove stykker. Pil hvidløg. Hæld alle ingredienserne i en gryde. Tilsæt evt. vand så grøntsagerne lige er dækket af væske. Kog suppen i ca. 20 minutter, indtil grøntsagerne er kogt igennem.
 • Blend enten direkte i gryden med en stavblender eller hæld dem i en blender og blend godt igennem. Smag til med ekstra krydderier, salt og peber. Gør topping klar imens suppen koger.

Topping

 • Varm en pande med lidt olie og steg champignonskiver til de er gyldne. Tag de stegte svampe af panden. Tilsæt igen lidt olie på panden og steg kikærter med paprika og chilipulver til de er let brune. Hak spinat fint.
 • Server den varme suppe med lidt yoghurt, finthakket spinat, stegte svampe og kikærter.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This error message is only visible to WordPress admins
This endpoint has been retired

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot