Food Prep Søndag » TEMA: BOWLS « med fokus på vinterens grøntsager

food prep beholdere

En guide til food prep med vinterens skønne grøntsager med fokus på bowls, eller nærmere skønne plantebaserede salater – jeg viser i denne guide 7 forskellige kombinationer til inspiration. Hvis du vælger at tilberede alle ingredienserne fra guiden, vil du kunne lave en masse kombinationer til forskellige salater i løbet af ugen. Du kan dog også vælge at plukke og blot vælge at tilberede nogle af ingredienserne, så du kan lave de kombinationer du bedst kan lide. Guiden er lavet med henblik på at kunne lave frokost for 2 personer i 5 dage. Hvis du er 1 person, skal du blot halvere mængden, eller du kan vælge at bruge nogle af ingredienserne til aftensmaden. Guiden er udelukkende lavet som inspiration til en uges food prep, for at gøre det nemt at tage sunde valg i løbet af en travl uge.

Foodprep.dk – jeg har åbnet en webshop med fokus på madopbevaring

Lad os starte med opbevaringen. Jeg anbefaler lufttætte glasbeholdere og med et tilhørende låg uden skadelig kemi, BPA eller phlater. Fordi de netop er lufttætte øger det holdbarheden på de fødevarer du har preppet. På min webshop Foodprep.dk sælger jeg kvalitetsbeholdere fra mærket Glasslock som er et anerkendt mærke og kendt indenfor food prep verdenen. Beholderne er ovnfaste, de tåler ovn op til 230 grader, mikroovn, de kan gå i fryseren og opvaskemaskinen (ovn og mikroovn uden låget). Jeg åbnede webshoppen i december måned og produkterne er blevet revet væk. Især de store pakker med flere glasbeholdere som fx ’Det Ultimative Food Prep Sæt med 9 Ovnfaste Glasbeholdere’ og ’Glasslock Pakke med 3 Ovnfaste Madbeholdere’. De er virkelig også gode, vi bruger dem hver eneste dag. Det er produkter som jeg kvalitetsmæssigt kan stå inde for og også derfor de er håndplukket til min webshop.

Med koden ENGLEROD15 kan du få 15% rabat på hele min webshop Foodprep.dk resten af januar måned 2020 – det gælder også på de smarte ovnfaste glasbeholdere.

(gælder ikke i forvejen nedsatte produkter).

madopbevaring til food prep
meal prep opbevaring

Hvad har jeg lavet til Food Prep Søndag:

Hvad har jeg tilberedt?

Hvordan tilberedes det?

Stegt grønkål

Skyl grønkål, fjern den grove stængel og hak kålen fint. Varm en pande med lidt olivenolie og steg det på panden til det får en flot mørkegrøn farve. Drys med lidt salt.

Kogt quinoa

Skyl og kog quinoa efter pakkens anvisning.

Stegte champignon

Rens og skær champignon i skiver. Varm en pande med lidt olivenolie og steg til de er let gyldne. Drys med lidt salt.

Kogte kikærter

Stil tørrede kikærter i blød i rigeligt vand i 10-12 timer. Si iblødsætningsvandet fra og kog kikærterne i nyt letsaltet vand i ca. 40-50 minutter.

Finthakket rød spidskål

Skær spidskål over på langs og fjern den grove stængel. Hak spidskål i helt fine strimler, jo finere desto bedre. Masser den finthakkede kål i et par minutter, så den bliver blødere i strukturen.

Couscous

Hæld couscous i en skål og dæk med dobbelt så meget kogende vand (fx 1 dl couscous til 2 dl kogende vand). Tilsæt også lidt salt eller bouillonpulver for smag. Lad det stå og trække i 5-7 minutter.

Bagte rødbedetern

Skræl rødbeder og skær dem i grove tern. Vend dem i lidt olivenolie og krydderier, fx rosmarin, timian og salt. Læg dem i et ovnfast fad og bag i ca. 35 minutter ved 200 grader varmluft.

Cashewdressing

Stegte rosenkål med flagesalt

Skyl rosenkål og skær den grove ende af. Skær dem også over på midten. Varm en pande med lidt olivenolie og steg dem til de er letgyldne og mørkegrønne i farven. Drys med flagesalt.

Persillepesto

Appelsindressing

Pres saften fra 2 appelsiner, tilsæt 2 spsk. koldpresset olivenolie, 1 spsk. hvidvinseddike. Rør det sammen med lidt lidt salt og peber.

Appelsindressing

Chili Hummus

Anvend opskrift på klassisk hummus og smag til med Schricha chili sauce. Brug nogle af de kogte kikærter fra din food prep.

Syltede rødløg

Ovnbagte græskarskiver

Skær græskar over på midten. Fjern kerner og skær græskaren i skiver. Læg en bageplade med bagepapir. Pensel med lidt olie og drys med salt og peber. Bag ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Kogt fuldkornspasta

Kog efter pakkens anvisning.

Hvad skal jeg bruge af køkkenudstyr?

Du skal bruge et skærebræt, en skarp kniv, en gryde, en god pande, en spatel og så skal du bruge en stavblender, foodprocessor eller en powerblender (til dressing, hummus og pesto).

Indkøbsliste til ovenstående food prep + ekstra ting til 7 forskellige bowls

Grøntsager

  • 300 g frisk grønkål
  • 1 rødkål eller rød spidskål
  • 300 g rosenkål
  • 3-4 rødløg
  • 250 g champignon
  • 1 kg rødbeder
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 appelsiner
  • 1 bundt persille
  • 1 hvidløg (til pesto og hummus)
  • 1 citron (til hummus)

Kolonial

  • 200 g quinoa
  • 200 g couscous
  • 200 g tørrede kikærter
  • 250 g fuldkornspasta
  • 100 g cashewnødder
  • Tahin (til hummus)
  • Stødt koriander (til hummus)
  • Spidskommen (til hummus)
  • Sriracha Sauce (til hummus)
  • Eddike (til syltede rødløg)
  • Peberkorn (til syltede rødløg)
  • Laurbærblade (til syltede rødløg)
  • 50 g peanuts (til pesto)
  • Olivenolie
  • Flagesalt

Ekstra til Bowls

  • 1-2 avocadoer
  • 2-3 radiser
  • 1/2 agurk
  • 2 tomater
  • Sesamfrø
  • Brød
  • Kidney bønner
  • Hakkede tomater
  • Tomatpuré
  • Tortilla pandekager

7 lækre bowls med ugens food prep

Buddha Bowls

Du har nu food preppet til den helt store guldmedalje. Jeg giver dig her 7 forslag til at bruge de forberedte ingredienser i løbet af en uge. Jeg har valgt at have fokus på BOWLS – mættende salater med masser af farve og smag. Ingredienserne kan selvfølgelig også bruges til andre retter.

Quinoa, stegt rosenkål, finthakket spidskål, chili hummus og avocado

Virkelig nem kombination, hvor alle ingredienserne er tilberedt på forhånd fra søndagens food prep. Spises som en kold salat. Server med avocado til.

Rosenkålssalat
Græskarsalat med cashewdressing

Quinoa, bagt græskar, stegt grønkål, kikærter og cashewdressing

En nem salat der tilberedes direkte med de ingredienser du har tilberedt på forhånd. Spises som en kold salat.

Stegt grønkål, rødbeder og couscous vendt i appelsindressing og toppet med kikærter

Ingredienserne blandes sammen direkte fra søndagens food prep. Nemt, mættende og lækkert!

Rødbedesalat med grønkål og kikærter
Couscoussalat med persillepesto

Couscous vendt i persillepesto, serveret med kikærter, bagt græskar, stegte svampe, syltede rødløg og radiser

Denne salat er super nem med dine preppede ingredienser som blot skal anrettes og så skal du blot skære radiser i skiver. Salaten spises kold.

Pastasalat med bagte rødbeder, stegt rosenkål og ristede sesamfrø

Vend pasta med rødbeder og de stegte rosekål. Rist sesamfrø på en tør pande indtil de har fået lidt farve og dufter himmelsk. Server som drys på pastasalaten. Salaten serveres kold.

Pastasalat med rødbede og rosenkål
Couscoussalat med chili-hummus

Couscoussalat med agurk, tomat, rødløg, kikærter, chili-hummus og ristet brød

Her skal du blot skære tomater, agurk og rødløg i små stykker som vendes med det tilberedte couscous og kikærter. Server med chili hummus og ristet brød.

Taco Bowl med quinoa-bønnefyld, finthakket rød spidskål, tortilla chips, cashew dressing og avocado

Her bør jeg nok få delt en mere grundig opskrift, men jeg har lavet quinoa-bønnefyld fra det færdigkogte quinoa, hakkede tomater, tomatpure, kogte bønner og krydderier. Serveret med sprødstegte tortilla-stænger, spidskål, avocado og cashewdressing.

Taco Bowl med cashewdressing

Rigtig for fornøjelse med ugens food prep

Jeg håber denne uges food prep søndag kan bruges som inspiration til en uge med lækre madpakker eller nem aftensmad. Hvis du prepper efter mine opskrifter må du meget gerne bruge hashtagget #foodprepsøndag og tagge @Foodprep.dk og @Englerod – jeg vil nemlig elske at se, hvad du prepper 😉

Glasslock ovnfaste madbeholdere
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.