Indbagte pastinak-hapsere med persillepesto

I går lavede jeg aftensmad udelukkende med grøntsager fra min fars køkkenhave. Min far knokler hele sommerhalvåret for, at dyrke de lækreste grøntsager, så der er noget helt specielt over at lave mad med netop disse grøntsager. Det bliver ikke mere økologisk, lokalt eller bæredygtigt end det. Selv gødningen af fra deres egne heste. 

Min lillesøster og jeg gik i køkkenhaven for at hente grøntsager. Vi gravede pastinakker og porrer op, plukkede grønkål, squash, æbler og persille. Og så havde vi et hokkaido græskar fra dagen før fra naboens køkkenhave. Menuen bestod af en grønkålssalat med ovnbagt hokkaido og æblestykker, stegte squash og porrer og hovedelementet indbagte pastinak-hapsere (eller bidder) vendt med persillepesto. Så bliver det vidst ikke mere autentisk.

friskopgravede pastinakkerkøkkenhave pastinakker

mad med hjemmeavlede grøntsager

pastinakker vendt i dejpastinakbidder med persillepesto

Indbagte pastinak-hapsere med persillepesto
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: snacks til 4 personer
Skønne pastinak-hapsere med persillepesto. En skøn måde at bruge den lokale grøntsag på. Kan også vendes i andre mariander, f.eks. barbecue sauce. Hvis de skal laves til børn, kan du justere ingredienserne, så de passer til dit barns smagsløg og vælge en mariande de kan lide. En sjov måde at “gemme” grøntsagerne på.
Ingredients
 • ca. 1 kg pastinakker
 • 200 g kikærtemel (<i>eller hvedemel</i>)
 • 1 tsk tørret gurkemeje (<i>kan undlades</i>)
 • 1 tsk løgpulver
 • Havsalt
 • Friskkværnet peber
 • ca. 2 dl vand
 • <b>Persillepesto</b>
 • 2 håndfulde (<i>et bundt</i>) frisk persille, alm og bredbladet kan bruges
 • 1 dl saltede peanuts*
 • 2 fed hvidløg
 • ca. 1/2 dl koldpresset olie, f.eks. tidselolie eller olivenolie
 • 2 spsk vegansk neutral smøreost** eller havrefraiche (<i>kan undlades</i>)
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 2. Skrub og skræl pastinakkerne. Hvis du bruger helt friskopgravede pastinakker som jeg gjorde, behøver du ikke skrælle dem.
 3. Skær enderne af og skær pastinakkerne i små stykker, som vist på ovenstående billede, med en maks tykkelse på ca. 2 cm.
 4. Læg stykkerne på en bagerist med bagepapir og forbag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
 5. Imens laves en dej. Bland kikærtemel, tørret gurkemeje, løgpulver, lidt salt og peber og vand. Så konistensen er som en tyk pandekagedej.
 6. Tag de forbagte pastinakstykker af bagepapireret og vend dem én efter én i dejen. Læg dem tilbage på bagepariret, som vist på ovenstående billede. Bag dem igen i yderligere 15 minutter.
 7. Imens laves perstillepesto. Blend persille, peanuts, hvidløg og olie i en foodprocessor eller minihakker (<i>du kan også bruge en god blender</i>).
 8. Tilsæt vegansk smøreost eller havrefraiche, alternativt mere olie, hvis du ikke har smøreost eller havrefraice liggende.
 9. Da peanuts indeholder salt, er det ikke sikkert du behøver at salte pestoen yderligere, men den skal selvfølgelig smages til. Hvis du bruger andre nødder eller kerner, skal du tilsætte salt.
 10. Vend de indbagte pastinakstykker i pestoen og server med det samme.
 11. Jeg serverede en grønkålssalat og stegte squash til.
Notes
*Hvis du ikke tåler peanuts, kan andre nødder, f.eks. cashewnødder bruges. Hvis du hverken tåler nødder eller peanuts kan du i stedet bruges solsikke- eller græskarkerner. [br]**Jeg købte en vegansk smøreost i min lokale helsekost. Havrefraiche kan købes under navnet Oatly på Coop.dk eller i Irma, eller under navnet Yosa i Bilka og Føtex.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.