Syltede rødløg sætter prikken over i’et i en hjemmelavet veggieburger eller sandwich. Jeg bruger mere rødløg, end jeg bruger hvide løg, da jeg synes, rødløg smager af mere og har en sødere smag. Denne opskrift kan både bruges til at sylte rødløg og agurker. Brug f.eks. de syltede grøntsager i en vegansk hotdog eller på salater.
Denne opskrift giver 1 stort glas syltede rødløg eller agurker
2 dl æbleeddike
2 dl vand
1 dl agave sirup
3 spsk. rørsukker
3 laurbærblade (kan undlades)
2 spsk. peberkorn
3 store rødløg eller 1 agurk
Eddike, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn koges op i en lille gryde med låg. Imens skæres rødløgene ud i ringe, hvis du sylter agurk, skæres den ud i tynde skiver. Rødløg eller agurkeskiver hældes i et skoldet glas.
Når sukkeret er opløst i gryden, hældes lagen i glasset med grøntsagerne. Luk låget til med det samme. Lad glasset køle af ved stuetemperatur og stil den derefter på køl.
Opbevar det i køleskabet. Kan holde sig flere måneder på køl, hvis det ikke åbnes. Efter åbning kan det holde sig et par uger på køl.