VIDEO: Wraps med Kikærtesalat

Det er madpakketid igen. En god madpakke skal for mig indeholde mere en blot mad til frokostpausen. Når jeg har lange dage, har jeg også brug for snacks i løbet af dagen. Et eksempel på en madpakke kunne være en granolabar sammen med en kop kaffe med havremælk, som formiddagssnack, til frokost en kikærtewrap samt gulerodsstænger med kålhummus som eftermiddagssnack. 

Jeg vil her dele opskriften på disse skønne wraps med kikærtesalat som er et vegansk alternativ til f.eks. tunsalat. Opskriften er fra min kogebog Vegansk – Livin’ la vida vegan (reklamelink), hvor du også finder opskrift på granolabars og hummus.

I samarbejde med NORD magasinet har vi lavet en række film, hvor Søren Bregendal og jeg viser, hvor nemt vegansk mad er. I videoen nedenfor, viser vi dig, hvor nemt det er at lave en lækker wrap med kikærtesalat.

Madpakken: Wraps med Kikærtesalat
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Total time:
Serves: til 4 wraps
Wraps er gode i madpakken, da de gør det nemt at samle en masse grønt på en velsmagende måde. Brug f.eks. de store tortillaer, der kan købes i supermarkederne, og fyld dem med masse af grønt, hummus eller denne skønne kikærtesalat.
Ingredients
 • 1 lille rødløg
 • 1 stængel bladselleri
 • 1 gulerod
 • 50 g solsikkekerner
 • 1/2 citron
 • 240 g kogte kikærter
 • 1/2 avocado
 • 150 g majs uden sukker
 • 3 spsk vegansk mayo
 • havsalt og friskkværnet peber
 • <b>Til servering:</b>
 • store tortillapandekager
 • frisk salat
 • tomatskiver
 • friske spirer
Instructions
 1. Hak rødløg, bladselleri, gulerod og solsikkekerner godt igennem i en foodprocessor.
 2. Tilsæt citronsaft, kikærter og avocado og blend, så der stadig er hele eller halve kikærter tilbage. Vend til sidst de blendede ingredienser med majs, mayo, salt og peber.
 3. Server i en tortillapandekage med salat, tomatskiver og friske spirer.
 4. Luk din wrap og grill kortvarigt på en grillpande på hver side. Kikærtesalaten er også perfekt på rugbrød.
Notes
Glutenfri tip: benyt glutenfri wraps

Se også: “Inspiration til en vegansk madpakke”.

kikærtesalat vegansk tunsalat
Foto Columbus Leth
2 Comments
 1. Tusind tak for en god opskrift.
  Jeg er lidt nysgerrig på, hvilket mærke af tortillapandekager du bruger? Jeg synes nemlig, at de fleste tortillapandekager som findes i supermarkederne er fyldt med e-numre og tager derfor gerne imod forslag.

  Mvh. Lena

  1. Hej Lena
   Ja det har du helt ret i, det er ret trist. Jeg går efter de økologiske. Har fundet et mærke der ikke indeholder e-numre, det hedder: Amazin økologiske tortilla wraps (organic tortilla wraps). Det fås på flere helsenetbutikker og måske også de fysiske helsekostbutikker.
   Måske det kan bruges?
   De bedste hilsner
   Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.