Inspiration til en vegansk madpakke

I 2017 vil jeg gerne være bedre til, at få lavet madpakker og ikke mindst huske den, når jeg endelig har lavet den. Jeg har været virkelig dårlig til, at få den lavet og mange dage har jeg endda undværet frokost. Jeg ved godt, at det ikke er særlig sundt, men med en travl kalender, har jeg simpelthen glemt det rigtig mange gange.

Nu har jeg jo mit eget supermarked, så fremadrettet er jeg overbevist om, at jeg ikke skipper frokosten. Der kan jeg jo blandt andet købe færdiglavet mayo, hummus og andre smørespreads. Derudover er der en masse snacks i sortimentet til formiddags- eller eftermiddagssnacks. 

Nå, men videre til den madpakke..

Dette indlæg er lavet som inspiration, til hvordan en vegansk og velsmagende madpakke kan se ud. Jeg bruger bare helt almindeligt fuldkornsbrød fra supermarkedet eller bruger fuldkornstortillas når jeg laver wraps.

En madpakke kunne indeholde følgende:

  • En formiddagssnack, f.eks. hummus og gulerodsstænger (enten hjemmelavet eller købehummus)
  • Frokost, f.eks. en sandwich som vist på billedet, en wrap eller en salat
  • En eftermiddagssnack, f.eks. en Clif Bar eller anden bar (med lidt kulhydrater til hjernen).

Opskrift til 1 stor sandwich

2 skiver fuldkornsbrød

1 spsk hummus, enten hjemmelavet eller købehummus

1 spsk mayo, f.eks. chili mayo, enten hjemmelavet eller købemayo

En håndfuld frisk salat, f.eks. salatmix

1 gulerod

1/2 lille rødløg

1/2 avocado

3 skiver gul peberfrugt

Lidt frisk citronsaft

Smør den ene skive brød med hummus og den anden med mayo. Top den ene skive med frisk salat. Riv gulerod og rødløg fint på et mandolinjern, ca. 1-2 mm skiver og læg det ovenpå salaten. Åben avocado og skær den ene halvdel i skiver, pres lidt citronsaft over den og læg avocadoskiver ovenpå gulerødder og rødløgsstykkerne, top med gul peberfrugt og læg den anden skive brød ovenpå.

Pak sandwichen ind i madpapir og bind evt. snor eller tag et elastik omkring den. Opbevar i køleskabet indtil den skal serveres.

4 Comments
    1. Jo det kan du tro det er. Du bager jo blot brød uden mælk og æg (det meste brød man køber i supermarkedet er i øvrigt vegansk), og laver en mayo uden æg, der kan du bruge væsken fra en dåse kikærter også kendt som aquafaba eller sojamælk der emulgerer sammen med olie. Det har jeg opskrifter på i mine bøger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.