Lun quinoa bowl med linser, grønt og hoisin sauce

En skål med skønne og velsmagende ingredienser. Jeg fortsætter med at dele flere af mine egne favorit hverdagsretter. Denne ret er, ligesom mange af de forrige retter jeg har delt, en nem ret der kan laves på ganske kort tid. Hvis du gør det til en vane, at koge lidt ekstra quinoa, lidt ekstra ris eller lignende, så er det endnu hurtigere at bikse en ret som denne sammen.

Denne ret er blot til inspiration, du bruger selvfølgelig bare de ingredienser du har liggende, er på tilbud eller i sæson.

Aftensmad til 2 personer

1 stor sød kartoffel

100 g tørrede eller 240 g kogte grønne linser (svarer til en dåse) 

100 g hvid quinoa

200 g champignon

1 bundt grønkål

Havsalt

Olie til stegning

Hoisin sauce til servering

Skyl den søde kartoffel og skær den over på langs, så du har to halve stykker. Snit forsigtigt og ikke hele vejen igennem små tern i de halve søde kartofler. Placer dem på en bagerist beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.

Skyl linserne og kog dem i rigeligt vand i ca. 18-20 minutter. Hvis du bruger linser fra dåse, er de allerede kogte og skal blot skylles. Kog quinoa i en seperat gryde det dobbelte vand i ca. 13-15 minutter, tilsæt en smule salt. Snit champignon i skiver og steg dem på en pande, olie er ikke nødvendigt. Skær kål fra stænglerne og i mindre stykker. Svits det på en varm pande med en smule olie og en smule salt , steg det til det bliver sprødt.

Anret to skåle med det kogte quinoa, stegte svampe, stegt kål, kogte linser og en halv bagt sød kartoffel per tallerken. Hæld en smule hoisin sauce over hver skål. Et mættende måltid med gode råvarer.

Glutenfri tip: Erstat hoisin sauce med f.eks. sød eller stærk chili sauce. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.