Perlebyg, bagt blomkål og rucola pesto

Nem og lækker hverdagsret med bagte blomkålsskiver, stegte tomater og rucola pesto. Jeg elsker simple retter som denne på de travle dage og jeg har en masse skønne hverdagsretter vej til bloggen i den kommende tid. 

Som du måske kan fornemme, er der kommet lidt gang i bloggen igen efter en længere pause. Jeg har det sidste halve års tid arbejdet på min nye kogebog VEGANSK, der udkommer hos Politikens forlag i det kommende forår. Jeg glæder mig til at offentliggøre forsiden af bogen meget snart!

Aftensmad til 2 personer

3 dl perlebyg, hvedekerner eller speltkerner

1 lille blomkålshoved

1-2 tsk røget eller sød paprika

40 g pinjekerner

250 g cherrytomater

50 g soltørrede tomater

4 spsk rucola pesto (se nedenstående opskrift)

Olivenolie til pensling

Havsalt

Skyl kernerne under rindende vand og kog i ca. 5 dl letsaltet vand i 15-20 minutter til de er møre. Skær det hele blomkålshoved i ca. 1 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel blomkålsskiverne med olie og drys med paprika og salt. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Varm en tør pande og tør rist pinjekernerne, så de bliver let brune, tag dem af panden. Skær tomater i både og steg dem på den varme pande. Hak soltørrede tomater fint.

Anret en tallerken med de kogte kerner, blomkålsskiver, stegte tomater, soltørrede tomater, et par spiseskefulde pesto per tallerken og top med de tør ristede pinjekerner. Velbekomme!

Glutenfri tip: erstat perlebyg, hvedekerner eller speltkerner med boghvedekerner, quinoa eller ris. 

Rucola pesto

100 g ruccola, kan også erstattes af basilikum eller ramsløg

80 g cashewnødder

3 spsk koldpresset olivenolie

ca. 1/2 dl vand

En smule havsalt

Blend rucola, cashewnødder og olie. Tilsæt vand lidt ad gangen. Smag til med salt. Brug pestoen til overstående opskrift, i salater, på brød eller hvor du nu normalt ville bruge pesto.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.