Sunde romkugler

Lækre romkugler helt uden raffineret sukker. Perfekte som en snack til kaffen eller forkælelse foran fjernsynet. De er super nemme at lave og så kan de spises med god samvittighed – hvem havde troet at man skulle spise romkugler med god samvittighed?

Indlægget indeholder affiliate links fra: KitchenOne.dk 

romkugler
10 romkugler (eller 20 små kugler)

2 spsk chiafrø

1/2 dl vand

200 g friske dadler (uden sten)

100 g hasselnødder (eller andre nødder)

2 spsk rå kakaopulver

ca. 100 g havregryn

Rom eller rom aroma efter smag

ca. 1 dl groft kokosmel eller frysetørrede bær

Redskaber: foodprocessor eller minihakker

Stil chia- eller hørfrø i blød med vand i 5-10 minutter. Blend dadler og hasselnødder godt sammen i en foodprocessor. Tilsæt kakaopulver og havregryn sammen med hørfrø/vand blandingen og blend det hele godt sammen. Tilsæt rom lidt efter lidt og smag dejen til. Jeg kan godt lide, at bruge rigeligt med rom, ca. et shot, så de rigtigt smager af romkugler (Sshh!! ikke sig til min mand, at jeg bruger hans dyre rom;-)).

“Dejen” er nu klar til at blive rullet til kugler. Start med at rulle hele dejen til kugler (enten små snacks eller store romkugler) og rul dem derefter i groft kokosmel, alternativt kan de også rulles i frysetørrede bær eller finthakkede nødder.

Opbevar proteinkuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet. Når de kommer på køl får de den perfekte romkugle konsistens.

IMG_3433 IMG_3434 IMG_3435

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.