Falafel vafler

Som du måske kan fornemme så er jeg ret vild med vafler. Jeg har i min kogebog Grønskolling delt en opskrift på madvafler med fyld, og har efterhånden også delt en del et par vaffelopskrifter her på bloggen. 

–Denne opskrift indeholder affiliate links–

Falafel og vaffel kan sagtens gå hånd i hånd. Jeg har lavet denne version der laves med kogte kikærter, og er derfor hurtigere at bikse sammen, hvis man har en dåse kikærter stående (frem for at skulle bruge tørrede kikærter som man normalt bruger når man laver falafler).

Det er nemt at lave veganske vafler helt uden æg, så længe man har et godt vaffeljern med slip let funktion. Jeg har netop købt et nyt vaffel jern, fra Tefal Snack Collection (adlink). Det er det bedste vaffeljern jeg har haft til dato. Jeg oplevede ofte at mit gamle vaffeljern brændte på, så det endte ofte med at jeg måtte kassere vafler. Til mit nye vaffeljern følger der også toastplader med, og der er muligt at tilkøbe en masse forskellige plader til blandt andet panini, donuts mm.

falafelvaffel2

Opskrift til 8 vafler (4 personer)

240 gram kogte kikærter (svarer til 1 dåse)

2 fed hvidløg

1 lille løg

1 håndfuld frisk el. 1 spsk. tørret persille

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. spidskommen

1/2 tsk. gurkemeje (kan undlades)

1 tsk. havsalt eller urtesalt

1 tsk. bagepulver

2 dl vand

2 spsk. olivenolie

1/2 citron

ca. 150 gram kikærtemel el. hvedemel

Kikærter drænes for vand og hældes i en skål. Pil hvidløg og løg, hak dem groft og tilsæt i skålen. Tilsæt krydderier, bagepulver, vand, olie og citronsaft – blend det hele godt sammen i skålen med en stavblender. Tilsæt mel lidt efter lidt – dejen er rimelig tyk, men lidt tyndere end en normal falafeldej.

Varm dit vaffeljern op – vaffeljernet er klar når lampen lyser grøn. Hæld en stor spiseskefuld falafeldej på hver af de belgiske vaffelplader. Pas på med at bruge for meget dej, da det vil løbe ud af siderne, hvis du bruger for meget (taler af erfaring). Luk vaffeljernet og lad vaflerne bage indtil lampen igen lyser grøn – de skal ca. have 5 minutter. Det er vigtigt at du ikke åbner vaffeljernet før tid.

Server dine falafel vafler med masser af grøntsager. Det kunne være en lækker moden avocado, frisk tomat og lidt hummus, eller brug dem eksempelvis i stedet for brød til en sandwich som vist på billedet nedenunder.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.