Blomkålsbearnaise

Denne opskrift er egentlig bare en sundere udgave, af en opskrift jeg lavede på blomkålsbearnaise for omkring 2 år siden. Den smager af bearnaise som jeg husker den fra min barndom. Saucen er lækker til kartofler og til f.eks. lækre linsedeller, eller hvad du nu normalt ville spise bearnaisesauce til. 

bearnaise

Opskrift til 6 personer

1 lille blomkålshoved

2 løg

2 dl hvidvin el. 2-3 spsk. hvidvinseddike

1-2 tsk. dijonsennep

1 dåse  (400 ml) kokosmælk

1 knivspids gurkemeje

Ca. 3 spsk. tørret estragon

Havsalt

Friskkværnet peber

Blomkål skæres i små stykker og koges helt mørt, herefter sorteres vandet fra. Løg hakkes groft og “vandsteges”, i en gryde for sig selv, i hvidvin eller hvidvinseddike og sennep. Det kogte blomkål tilsættes og blendes i gryden med en stavblender. Kokosmælk tilsættes, blend gerne det hele med stavblenderen igen.

Tilsæt en smule gurkemeje for farve og rigeligt med estragon indtil bearnaisesaucen får den ønskede smag. Smag til med rigeligt salt og peber.

Server til kartofler, veganske deller samt en frisk salat.

No Comments Yet
 1. Jeg lavede denne her bearnaise forleden, og den er simpelthen genial, Johanne! Den smager netop af bearnaise, og du sparer kalorierne. Blomkål er jo i det hele taget en strålende ting til den slags, fordi den er rimelig smagsneutral. Jeg vil holde mig til kokosmælk, den gør sovsen dejlig tyk 🙂

  1. Hej Louise.
   Du kan fint bruge soja, ris- eller havrefløde – bruger du en af dem kan du godt nøjes med de 250 ml som er en i karton 🙂
   God fornøjelse.
   Mvh
   Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.