Glutenfrie tofu pandekager

Tofu pandekager? Ja du hørte rigtigt – tofu. Jeg oplever ofte at folk rynker næse når de hører ordet tofu. De fleste der gør det aner ikke, hvad tofu er og har ofte aldrig smagt det (i hvertfald ikke tilberedt på den rigtige måde). Tofu er lavet sojabønner og vand, intet andet. Det smager ikke af særlig meget og derfor genialt, da man kan bruge det til så mange forskellige ting, og samtidig få gavn af det høje proteinindhold.

Der findes to forskellige slags tofu’er, fast tofu og silketofu (blød tofu). I denne opskrift bruger jeg silketofu, som er perfekt erstatning for æg i tærte, kage og lignende. Fast tofu kan derimod marineres og steges på panden eller bruges i f.eks. suppe. Fast tofu kan du få i de fleste større supermarkeder, hvorimod silketofu er nemmest at finde hos din lokale helsebutik/net helsebutik eller i en asiatisk specialbutik.

Glutenfrie-tofu-pandekager

Denne opskrift er til et bjerg af pandekager (4 personer)

400 gram silketofu

1/2 lime

400 ml soja, ris, havre- eller mandelmælk

2 spsk. raps- eller kokosolie

2 spsk. agavesirup el. kokossukker

2 tsk. vaniljepulver, essens eller 1 vaniljestang

2 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

300 gram boghvedemel*

Ekstra raps- eller kokosolie til stegning

*kan erstattes af hvedemel, hvis man ikke har gluten allergi

I en stor skål piskes eller blendes silketofu, saften fra en 1/2 lime, plantemælk og olie sammen. Under omrøring tilsættes agavesirup/kokossukker, vanilje, bagepulver og salt. Her efter tilsættes boghvedemel lidt efter lidt. Rør godt rundt indtil der ikke er klumper tilbage i dejen.

Lad gerne din dej stå at trække et kvarters tid inden brug og rør derefter rundt i den igen.

Pandekagerne steges på en slip-let pande ved rimelig lav varme (jeg startede på middel varme og skruede derefter ned til lav varme). Brug en smule raps- eller kokosolie til at stege dine pandekager i.

Server dine pandekager med en lækker sirup (f.eks. agave sirup) eller hjemmelavet sukkerfri jordbær marmelade. Spis f.eks. dine pandekager sammen med en lækker grøn spinatsmoothie.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.