En aromatisk og sød juledrik med kanel og vanilje, der giver et skønt modspil sammen med syrnet mandelmælk, der smager lidt a la kærnemælk. Skøn at servere sammmen med julegodter i december måned. Den kan selvfølgelig også serveres resten af året, men krydderierne som jeg har brugt smager bare af jul. Drikken er fri for sukker, men er i stedet sødet med dadler og banan.
Juledrik med syrlig mandelmælk og kanel
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
En aromatisk og sød juledrik med kanel og vanilje, der giver et skønt modspil sammen med en syrnet mandelmælk. Skøn at servere sammmen med julegodter i december måned.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
- 8 dl usødet mandelmælk
- 2 tsk æbleeddike cider
- 1 banan
- 8 stenfrie dadler
- ½ tsk kanel
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 knivspids muskatnød
- 1 nips salt
- 4 kanelstænger
Fremgangsmåde
- Bland 4 dl mandelmælk med 2 tsk æbleeddike cider og stil det på køkkenbordet i en times tid (eller mere), så det får en tykkere konsistens.
- Blend imens de sidste 4 dl mandelmælk med banan, dadler, kanel, vaniljepulver, muskatnød og salt. Blend helt igennem, så der ikke er klumper tilbage.
- Stil den blendede del på køl indtil den syrlige mandelmælk har fået den rette konsistens.
- Hæld først den blendede del i glas og top med den syrlige mandelmælk.
- Server din juledrik helt kold med en kanelstang i hvert glas.