Ærtesuppe med broccoli og wasabi – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Ærtesuppe med broccoli og wasabi

Jeg giver dig her en cremet grøn suppe, der er proppet med sunde ingredienser. Afhængigt af, hvor meget wasabi du vælger at tilsætte, kan du også få renset bihulerne. Wasabi bruges ofte i det japanske køkken til f.eks. sushi, men er også en lækker smagsgiver i andre retter. Opskriften er fra min første kogebog Grønskolling som kan bestilles lige her (reklamelink).

Læs mere om mine kogebøger her.

2FCQ4865
Fotograf: Lykke Rump
5 from 1 reviews
Ærtesuppe med broccoli og wasabi
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 2 porrer
  • kokosolie til stegning
  • 1 broccolihoved
  • 400 g frosne ærter
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 6 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 til 2 tsk wasabi pasta
  • Havsalt
  • Til servering: Havrefraiche* eller en neutral sojayoghurt, friske krydderurter og brød.
Fremgangsmåde
  1. Hak porrer groft og svits dem i en stor gryde i lidt olie.
  2. Hak broccoli groft, også gerne stænglen og steg dem sammen med porrerne
  3. Tilsæt de frosne ærter, grøntsagsbouillon terning og vand.
  4. Kog det hele op og lad det herefter simre i 15-20 minutter.
  5. Blend grydens indhold helt igennem med en stavblender når grøntsagerne er kogt igennem.
  6. Tilsæt kokosmælk og stødt ingefær og giv suppen et hurtigt opkog.
  7. Smag til sidst til med wasabi pasta og salt.
  8. Server suppen med sojayoghurt eller havrefraiche friske krydderurter og friskbagt brød.
Noter
*Havrefraiche kan købes af mærket Yosa i Føtex og Bilka eller af mærket Oatly i Irma og på Coop.dk
 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.