Sukkerfri cashew kager

Små lækre hapsere der mest af alt minder om cheesecake. Disse små kager har dog intet med ost at gøre – de er nemlig mælkefri. Udover at være mælkefri er de også sukkerfri, men alligevel søde og lækre. 

IMG_3669

Opskrift til 10-12 små kager

Bund:

100 gram tørrede figner

50 gram dadler u. sten

100 gram hasselnødder*

50 gram havregryn**

1 tsk. kanel

1 spsk. chiafrø

1/2 dl vand

Fyld:

200 gram cashewnødder

1 dåse kokosmælk

1 vaniljestang el. 1-2 tsk. vaniljearoma

2 spsk. agave sirup (kan undlades)

1 spsk. fast kokosolie

1/2 lime

Smag efter eget valg: f.eks. 2 spsk. peanutbutter, 100 gram bær eller 1 scoop vegansk chokolade proteinpulver sammen med 1 spsk. RAW kakaopulver.

*Mandler eller valnødder kan også fint bruges.

**For glutenfri version bruges glutenfrie havregryn

Før man går i gang med at lave disse kager stilles cashewnødderne i blød i koldt vand i mindst 4 timer og kokosmælken stilles i køleskabet.

Så skal bunden laves. I en foodprocessor blendes figner, dadler, hasselnødder, havregryn, kanel, chiafrø og vand godt sammen til en fast masse.

Den blendede masse fordeles i muffinsforme (jeg bruger muffinsforme fra Søstrene Grene der har en glat inderside), så bunden ca. er en centimeter høj – tryk bunden godt ned i formene. Afhængig af, hvor store dine muffinsforme er er der nok til ca. 10-12 kager.

Så gøres fyldet klar. Vandet sorteres fra de cashewnødder som har ligget i blød i mindst 4 timer. I en blender blendes cashewnødderne, den tykke del fra kokosdåsen (gem vandet fra dåsen), vanilje, agave sirup, kokosolie og saften fra en halv lime. Det hele blendes godt sammen. Hvis det er nødvendigt tilsættes en smule at kokosvandet, som du har gemt, for at gå blenderen til at køre bedre.

Tilsæt nu smag efter eget valg eller brug fyldet som det er. Smagsvariationer kunne f.eks. være 2 spsk. peanutbutter eller 100 gram bær eller 1 scoop vegansk chokolade proteinpulver sammen med 1 spsk. RAW kakaopulver.

Hæld fyldet i muffinsformene, ovenpå den bund du allerede har fordelt i formene. Pynt med frisk frugt, sukkerfri marmelade, frysetørrede bær eller hakkede nødder.

Stil nu dine kager i fryseren, gerne et par timer. Tag kagerne op mindst 1 time før de skal serveres og opbevar dem herefter i køleskabet.

IMG_3617 IMG_3611 IMG_3681

No Comments Yet
  1. Kan man udelade chiafrø eller erstatte det med noget andet? Skal forsøge mig med kagerne i morgen tidlig for første gang og har lige opdaget, at jeg ikke har chiafrø..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.