Bagte kartofler i airfryer med friske grøntsager og estragon dressing

Annonce for Cosori 

Vi går rodfrugtssæsonen i møde, og vi spiser rigtig mange kartofler og
rodfrugter herhjemme i løbet af efteråret og vinteren. Oplagt, da de jo er i
sæson næsten hele året herhjemme. Jeg har den seneste måned testet en
Cosori Dual Blaze Airfryer, og vi er blevet kæmpe fan af både at lave
rodfrugter og andre grøntsager i den.

Jeg var skeptisk i starten, men efter min testmåned, har den nu fået en fast
plads på køkkenbordet. Den er super nem at bruge, og jeg kan med ganske lidt
olie, og kortere tilberedningstid end ovn, få helt sprøde kartofler, rodfrugter
eller andre grøntsager.

Udover grøntsager, kan jeg også bruge den til at
genopvarme mad (smart for mig fordi jeg ikke ejer en mikroovn), lave pizza,
bage og meget mere. Den har flere programmer, der netop er tilpasset det du
skal lave, og derudover kan du selv justere temperatur og tid. Gid jeg havde
haft den, da vi renoverede hus tilbage i 2018 og ikke havde et køkken.

En af de ting jeg har testet er bagte kartofler. Med Cosori airfryer sparer
jeg stanniolen væk og halverer bagetiden i forhold til, hvis jeg skulle have lavet
dem i ovnen. Derudover er resultatet bare så meget bedre. Skindet er helt
sprødt og de er helt perfekt tilberedt indeni.

De bagte kartofler har jeg toppet med finthakket og sprøde grøntsager og en
cremet estragon dressing – et måltid hvor du hverken skal bruge komfur eller
almindelig ovn, men blot skal bruge din airfryer og en blender til dressingen.

bagte kartofler i airfryer

Bagte kartofler med friske grøntsager og estragon dressing

Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Equipment

  • Airfryer
  • Blender

Ingredienser

Bagte kartofler

  • 4-6 bagekartofler (afhængig af størrelsen)
  • 1-2 spsk olivenolie (eller på spray)
  • 1 tsk flagesalt

Finthakkede grøntsager

  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g cherrytomater
  • 1/2 frisk chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld friske urter fx kørvel eller persille
  • friskkværnet peber
  • salt

Estragon dressing

  • 75 g cashewnødder
  • 1 dl vand
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk tørret estragon
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

Bagte kartofler

  • Skyl og skrub bagekartoflerne. Tør dem med et rent viskestykke. Prik huller i kartoflerne med en gaffel, så damp kan slippe ud og de ikke ”eksploderer” under bagning. Pensel eller spray kartoflerne med en smule olie og drys med salt. Spray eller pensel bunden af airfryeren med olie og læg kartoflerne deri.
  • Bag i airfryeren ved 200 grader i ca. 30 min. Bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine kartofler. Tjek med en skarp kniv, når den går let igennem, er de færdige. Gør de ikke, så prøv med 5 eller 10 minutter mere.
  • Åben de bagte kartofler i midten og server med de finthakkede grøntsager og estragon dressing som beskrevet nedenfor.

Finthakkede grøntsager

  • Hak rødløg, peberfrugt i helt små tern. Skær cherrytomater i halve eller kvarte. Hak hvidløg, chili og urter helt fint. Vend det hele sammen og giv det lidt salt og peber.

Estragon dressing

  • Stil gerne cashewnødder i blød et par timer før, afhængig af hvor kraftig din blender er. Blend de opblødte cashewnødder med vand, hvidvinseddike, estragon og lidt salt. Blend dressingen helt cremet.

Noter

*Hvis du ikke har en Airfryer kan du også lave de bagte kartofler på i ovnen
Cosori Airfryer
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.