Tacos med stegte portebello svampe og refried beans

Mit bud på plantebaserede tacos med krydrede og stegte portobello svampe, refried beans (bønnemos) og frisk grønt. Perfekt til både hverdag og weekend. Svampe og friske spirer er oplagte at bruge her i vintermåneder, da de er i sæson året rundt. Avocado er også i sæson i Spanien lige nu, så hvis du ligesom jeg, gerne vil undgå at købe for mange råvarer der skal flyves over atlanten, så kig efter spanske avocadoer. 

vegetariske tacos

Bløde tacos med portobello svampe og refried beans

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Refried beans (bønnemos)

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 lille rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 240 g kogte sorte bønner svarer til en dåse/karton drænede bønner
 • 1,5 spsk balsamico eddike
 • 1/2-1 tsk chiliflager efter smag
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1/2 grøntsagsbouillon terning
 • 1/2-1 dl kogende vand
 • salt og peber

Stegte portobello svampe

 • 250 g portobello svampe
 • 2-3 tsk taco krydderi mix alternativt (sød paprika og lidt chilipulver)
 • 1-2 spsk olivenolie til stegning

Tilbehør

 • 1 pakke små tortillas fx lavet på majsmel
 • 1 hoved hjertesalat
 • 2 modne avocadoer
 • 1 pakke friske spirer jeg har brugt hvidløgsspirer
 • 1 glas salsa mild, medium eller hot efter din smag

Sådan gør du

Refried beans (bønnemos)

 • Hak løg og hvidløg fint. Varm en lille gryde med lidt olie og svits løgene til de bliver gennemsigtige og let gyldne. Tilsæt de kogte sorte bønner, balsamico eddike, chiliflager og spidskommen og lad det stege et par minutter under omrøring.
 • Rør grøntsagsbouillon ud i kogende og tilsæt til gryden. Lad bønnerne stå og simre i ca. 5 minutter og brug grydeskeen til at mose bønnerne til en grov mos. Smag til med salt og peber (og evt. lidt ekstra chili) og dine refried beans er nu klar til at blive serveret.

Klargøring af tilbehør

 • Hvis du vil spare lidt på opvasken vil jeg anbefale dig at varme dine tortillas inden du bruger panden til svampene. Varm en tør pande og steg pandekagerne gyldne på begge sider. Pak dem herefter ind et rent viskestykke, så de holder sig bløde og holder på varmen.
 • Hak hjertesalat groft, skær avocado i tern og hæld de friske spirer i en skål.

Stegte portobello svampe

 • Skær portobello svampe i ca. 1/2-1 cm tykke skiver. Brug panden som du også har brugt til at varme dine tortilla pandekager. Tilsæt lidt olie på panden og steg svampeskiverne ved middelhøj-høj varme under omrøring. Tilsæt krydderier, salt og lidt peber. Steg til svampene er godt svundet ind, gyldne og er dækket af krydderier.
 • Server de varme tortillas med hjertesalat, refried beans, de stegte svampe, toppet med friske spirer, avocadotern og salsa.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.