Søde kartoffel fritter i ovnen

Søde kartofler bagt i ovnen. De er svære at få helt sprøde uden en friture stegning, men når du beholder skrællen på, kan du sagtens få skallen og kanten sprød. De tager få minutter at gøre klar og passer herefter sig selv en halv times tid i ovnen. Server dem som tilbehør med en lækker dip eller brug dem i salater. 

søde kartoffel fritter

Søde kartoffel fritter

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • ca. 500 g søde kartofler helst øko hvis du beholder skrællen på
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk valgfri krydderi, fx taco mix, kartoffelkrydderi, tørrede krydderurter eller chiliflager
  • 1/2-1 tsk flagesalt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skyl og skrub de søde kartofler og tør dem med et rent viskestykke. Skær dem først i ca. 1 cm tykke skiver og herefter ud i grove fritter.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade og læg de søde kartofler ovenpå. Vend dem med olie, krydderier og salt.
  • Bag dem i ca. 30 minutter til de er gyldne og har en sprød kant. Server som tilbehør med en lækker dip eller brug dem i en salat.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.