Salat bowl med hasselback kartofler, bagt græskar, kikærter og tahindressing

Lækker bowl med hasselback kartofler, bagt græskar, ristede kikærter og en cremet tahindressing. Mættende, nærende og lækker. Perfekt efterårs- og vintersalat.

salat bowl med hasselback kartofler

Salat Bowl med hasselback kartofler, bagt græskar, kikærter og tahindressing

Prep Time20 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 5 mins
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard

Ingredients

  • 1/2 kg kartofler
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1/2 hokkaidogræskar eller butternut squash 
  • 240 g kogte kikærter (svarer til en dåse drænede kikærter)
  • 2 tsk sød paprika
  • ca. 1 spsk tahin gerne lys
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2-1 dl vand
  • olivenolie
  • salt

Instructions

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 
  • Skyl og skrub kartofler. Læg to grydeskeer og en kartoffel imellem dem, så du ikke kommer til at skære helt i bund, skær ca. 2/3 dele ned igennem kartoflerne. Læg dem i et smurt ovnfast fad og pensl dem med olie, drys med salt og tørret rosmarin. Bag dem i ca. 60 minutter.
  • Del hokkaido græskaret over på midten. Fjern kerner og skær skrællen af det halve græskar (brug den anden halvdel til en anden græskarret - søg her på bloggen for inspiration). Skær græskaret i skiver og læg det på en bageplade med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen når kartoflerne har fået ca. 30 minutter og lad græskaret bage med de sidste 30 minutter. 
  • Varm en pande med lidt olie og steg kikærterne med sød paprika og lidt salt. Steg til de er gyldne. 
  • Hæld tahin, citronsaft, vand og lidt salt i en beholder med låg (eller brug en minihakker) og ryst beholderen grundigt indtil du har en cremet dressing. Juster evt med mere vand eller ekstra tahin. Smag til med salt. 
  • Anret en salat af rucola, hasselback kartofler, bagt græskar, stegte kikærter og tahindressing.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.