Frisk salat med et syrligt twist fra grapefrugt. Efter alt den fede mad i juledagene ved jeg bare at jeg får lyst til mere grøn og frisk mad. Så derfor har jeg fokuseret på nye salatopskrifter, blandt andet denne sprøde sag.
![frisk salat](https://i0.wp.com/www.englerod.dk/wp-content/uploads/2021/12/DSF0092.jpg?fit=819%2C1024&ssl=1)
Frisk salat med edamamebønner, ristede solsikkekerner og grapefrugt saft
Forb. tid20 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 150 g edamamebønner uden bælg fra frost
- 75 g solsikkekerner
- 75 g feldsalat
- 150 g revet gulerod
- 50 g tørrede tranebær
- 1 grapefrugt
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad det stå i 5 minutter og si herefter vandet fra.
- Varm en pande og rist solsikkekerner på den tørre pande under omrøring til de er gyldne.
- Vend en salat af feldsalat, edamamebønner, revet gulerod, tranebær og de ristede solsikkekerner. Pres saften fra en grapefrugt ud over salaten og evt. et nip salt.
- Server salaten som en tilbehørssalat.