Frisk salat med edamamebønner, ristede solsikkekerner og grapefrugt saft

Frisk salat med et syrligt twist fra grapefrugt. Efter alt den fede mad i juledagene ved jeg bare at jeg får lyst til mere grøn og frisk mad. Så derfor har jeg fokuseret på nye salatopskrifter, blandt andet denne sprøde sag. 

frisk salat

Frisk salat med edamamebønner, ristede solsikkekerner og grapefrugt saft

Forb. tid20 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 150 g edamamebønner uden bælg fra frost
  • 75 g solsikkekerner
  • 75 g feldsalat
  • 150 g revet gulerod
  • 50 g tørrede tranebær
  • 1 grapefrugt
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad det stå i 5 minutter og si herefter vandet fra. 
  • Varm en pande og rist solsikkekerner på den tørre pande under omrøring til de er gyldne. 
  • Vend en salat af feldsalat, edamamebønner, revet gulerod, tranebær og de ristede solsikkekerner. Pres saften fra en grapefrugt ud over salaten og evt. et nip salt. 
  • Server salaten som en tilbehørssalat. 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.