Vegansk pesto med basilikum

Ja, der er nu ikke noget nyt i det. Men det er altid godt at have en god basisopskrift på en skøn pesto. Jeg havde en masse basilikum der skulle bruges, så lavede denne grønne pesto. Jeg har brugt den i en toast/panini med hjemmeavlede tomater, forårsløg og soltørrede tomater. Du kan også bruge den til salater, på pizza, pasta og meget mere.

Basilikum pesto

Basilikum pesto

Prep Time10 mins
Total Time10 mins
Servings: 1 glas pesto
Author: Johanne Mosgaard

Ingredients

  • 1 stort bundt basilikum
  • 1-2 fed hvidløg
  • ca. 0,5 dl extra jomfru olivenolie
  • 3 spsk gærflager eller (vegansk) parmesan
  • 40 g pinjekerner ristet gyldne på en tør pande
  • saften fra 1 lime
  • 1/2 tsk salt
  • lidt peber

Instructions

  • Hæld alle ingredienserne i en minihakker og hak det til en lækker pesto. Opbevar i en lufttæt beholder på køl.
  • Brug fx din pesto til at lave en lækker panini, til salater eller hvor du nu ellers normalt bruger pesto.

Notes

Tip: du kan bruge samme opskrift til fx persille- eller ramsløgspesto 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.