Nordisk karrygryde med havreris og masser af topping

Reklame / opskriften er oprindeligt udviklet for Fazer Havreris

Nordisk havretaffel med en cremet karrygryde, havreris og masser af topping. Så kan alle få sin mad lige som de vil have den. Inspireret af ristaffel, men med havreris som er produceret af nordisk havre og med grøntsager som vi også dyrker i herhjemme.

Vi kalder det ”Ella buffet” når vi serverer ingredienserne separat som jeg har gjort her, så hun selv kan vælge hvad hun vil have på. Skal retten være endnu mere børnevenlig, så kan du blende karrysaucen helt cremet. Ella er kæmpe fan af havregryn, så havreris er selvfølgelig også blevet et hit herhjemme.

karrygryde

Nordisk karrygryde med masser ris og grønt

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 1 stort løg
 • 2-3 fed hvidløg
 • ca. 2 tsk mediumstærk karry
 • 1 grøntsagsbouillon terning
 • 4 dl vand
 • 2,5 dl madlavningsfløde fx på ris eller havre (alternativt kokosmælk)
 • 240 g kogte kikærter svarer til en dåse, drænet for væske
 • 125 g sukkerærter
 • olivenolie stil stegning
 • friskkværnet peber
 • salt

Tilbehør

 • 2,6 dl havreris
 • 200 g frosne ærter
 • 250 g champignoner
 • 2-3 gulerødder
 • 2-3 forårsløg

Sådan gør du

 • Hak løg og hvidløg helt fint. Varm en stor gryde og steg løg et par minutter uden at de bliver brune. Tilsæt karry, grøntsagsbouillon terning og vand. Giv grydens indhold et opkog og lad det simre 5-10 minutter. Tilsæt madlavningsfløde, kikærter og sukkerærter og bring grydens indhold i kog igen. Skru ned til middellav varme og lad det simre. Smag til med ekstra karry, salt og peber.
 • Gør tilbehøret klar: Kog havreris i ca. 4 dl let saltet vand i ca. 13 minutter – kog efter pakkens anvisning. Hæld de frosne ærter i en skål og hæld kogende vand over dem. Skær champignon i skiver og steg på en pande. Snit gulerødder i helt fine skiver, brug evt. et mandolinjern. Hak forårsløg fint inklusiv toppene.
 • Server karrygryden med alt det lækre tilbehør i skåle ved siden af. På den måde kan alle selv toppe med det fyld de har mest lyst til. Du kan bruge lige det tilbehør du ønsker, ovenstående er blot til inspiration.

Noter

Børnevenligt tip: Tag lidt af karrysaucen fra og blend den helt cremet i en blender eller med en stavblender, så løg, sukkerærter og kikærter bliver blendet helt cremet.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.