Efterårssuppe med græskar, svampe og vilde ris (set i Madnørderne på DR1)

Fornylig havde jeg min TV-debut på DR1 i Madnørderne. Det var en sjov oplevelse og hvad var en hel dags optagelse blev klippet ned til ca. 10 minutter. I programmet lavede jeg mad med græskar, som jeg selv har dyrket i køkkenhaven. En af opskrifterne var denne opskrift på en rustik græskarsuppe med græskartern, svampe og vilde ris.

Jeg lavede også græskarmuffins – der finder du opskriften lige her.

Opskriften er fra min kogebog Vegansk Grundkøkken (reklamelink). Bogen indeholder over 140 grønne opskrifter, food prep og madplaner med fokus på sæsonerne. Det betyder rigtig meget at I køber bogen og dermed også støtter mit arbejde. 

Du kan se afsnittet af Madnørderne, hvor jeg laver denne suppe lige her.

Grov græskarsuppe med svampe og ris
Foto Columbus Leth / Vegansk Grundkøkken af Johanne Mosgaard / Politikens Forlag

Efterårssuppe med græskar, svampe og vilde ris

Opskriften er fra min kogebog Vegansk Grundkøkken og er den suppe jeg lavede i Madnørderne på DR1. Jeg har i denne udgave lavet lidt småjusteringer i forhold til den i bogen. I tv-programmet brugte jeg porrer i stedet for løg og kantareller i stedet for champignon. Suppen passer rigtig godt til efteråret hvor grøntsagerne der er brugt i suppen er i sæson.
Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid40 min
Ret: Suppe
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 1 løg eller porre
 • 2 fed hvidløg
 • 200 g champignoner (eller kantareller)
 • 2 stængler bladselleri kan undlades
 • 1/2 hokkaido græskar eller butternut squash
 • 1 tsk sød paprika
 • 1 tsk chilipulver
 • 1/2 tsk revet muskatnød
 • 1/2 tsk stødt ingefær
 • 7 dl grøntsagsfond eller bouillon
 • 2 dl parboiled vilde ris
 • 2 dl havre- eller sojafløde eller kokosmælk
 • 1 spsk majsstivelse
 • 2 spsk vand
 • 4 stængler grønkål
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Hak løg og hvidløg fint. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær også bladselleri i skiver. Flæk græskaret og skrab kernerne ud med en ske. Lad skrællen side på, hvis det er økologisk. Skær græskaret i små tern.
 • Rist paprika, chilipulver, muskatnød og tørret ingefær i en tør, varm gryde til det begynder at dufte varmt og kraftigt.
 • Tilsæt alle grøntsagerne (undtagen grønkål) sammen med grøntsagsfond. Tilsæt også risene og bring det hele i kog. Skru derefter ned til middel varme og lad retten simre i ca. 20 minutter, til græskar og ris er al dente og stadig har lidt bid.
 • Tilsæt madlavningsfløde og smag retten til med rigeligt peber og lidt salt. Fjern stokken fra grønkålen, hak bladene helt fint og kom dem i gryden.
 • Lad retten simre yderligere et par minutter og server derefter gerne med lidt friskbagt brød.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.