Efterårssuppe med græskar, svampe og vilde ris (set i Madnørderne på DR1)

Fornylig havde jeg min TV-debut på DR1 i Madnørderne. Det var en sjov oplevelse og hvad var en hel dags optagelse blev klippet ned til ca. 10 minutter. I programmet lavede jeg mad med græskar, som jeg selv har dyrket i køkkenhaven. En af opskrifterne var denne opskrift på en rustik græskarsuppe med græskartern, svampe og vilde ris.

Jeg lavede også græskarmuffins – der finder du opskriften lige her.

Opskriften er fra min kogebog Vegansk Grundkøkken (reklamelink). Bogen indeholder over 140 grønne opskrifter, food prep og madplaner med fokus på sæsonerne. Det betyder rigtig meget at I køber bogen og dermed også støtter mit arbejde. 

Du kan se afsnittet af Madnørderne, hvor jeg laver denne suppe lige her.

Grov græskarsuppe med svampe og ris
Foto Columbus Leth / Vegansk Grundkøkken af Johanne Mosgaard / Politikens Forlag

Efterårssuppe med græskar, svampe og vilde ris

Opskriften er fra min kogebog Vegansk Grundkøkken og er den suppe jeg lavede i Madnørderne på DR1. Jeg har i denne udgave lavet lidt småjusteringer i forhold til den i bogen. I tv-programmet brugte jeg porrer i stedet for løg og kantareller i stedet for champignon. Suppen passer rigtig godt til efteråret hvor grøntsagerne der er brugt i suppen er i sæson.
Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid40 min
Ret: Suppe
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 løg eller porre
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g champignoner (eller kantareller)
  • 2 stængler bladselleri kan undlades
  • 1/2 hokkaido græskar eller butternut squash
  • 1-2 tsk sød paprika
  • 0,5-1 tsk chilipulver kan undlades
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 7 dl grøntsagsfond eller bouillon
  • 2 dl parboiled vilde ris
  • 2 dl havre- eller sojafløde eller kokosmælk
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 spsk vand
  • 4 stængler grønkål
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær også bladselleri i skiver. Flæk græskaret og skrab kernerne ud med en ske. Lad skrællen side på, hvis det er økologisk. Skær græskaret i små tern.
  • Rist paprika, chilipulver, muskatnød og tørret ingefær i en tør, varm gryde til det begynder at dufte varmt og kraftigt.
  • Tilsæt alle grøntsagerne (undtagen grønkål) sammen med grøntsagsfond. Tilsæt også risene og bring det hele i kog. Skru derefter ned til middel varme og lad retten simre i ca. 20 minutter, til græskar og ris er al dente og stadig har lidt bid.
  • Tilsæt madlavningsfløde og smag retten til med rigeligt peber og lidt salt. Fjern stokken fra grønkålen, hak bladene helt fint og kom dem i gryden.
  • Lad retten simre yderligere et par minutter og server derefter gerne med lidt friskbagt brød.
2 Comments
  1. Jeg kan spise RIGTIGT stærk mad og gør det hele tiden – men den her suppe er AFSINDIGT stærk og helt uden smag overhovedet.

    Jeg har fulgt opskrift fuldstændigt. Rigtige mængder og intet byttet ud, men suppen er fuldstændigt uspiselig 🙁

    Jeg må have misforstået noget – men mener det bestemt ikke.

    Den opskrift vil jeg ikke bruge igen. Så ellers spændende ud 🙂

    1. Hej Thomas,
      Der er kun 1 tsk chilipulver i til hele suppen, så det er ikke en stærk ret, men jeg tænker at du enten har brugt en MEGET stærk chilipulver eller du har brugt stærk paprika i stedet for sød paprika. Det ville gøre suppen alt for stærk.. Det er slet ikke ment som en spicy ret. Chili er blot for at give den lidt bid 🙂
      Har serveret den flere gange for min 3-årige datter og min veninde der overhovedet ikke kan spise stærk mad. Så ville droppe chilipulver og lige tjekke op på hvilken slags paprika du har brugt. Ærgerligt med din oplevelse, men håber du har mod på at prøve den igen (uden chili måske :)).

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner
      Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.