Regnbuesalat med sprøde grøntsager og sød chili-appelsin dressing

Frisk sommerlig salat – som bestemt både kan spises her i foråret og til sommer når alle grøntsagerne fra salaten også er i sæson. Jeg kan allerede fornemme at det bestemt ikke er sidste gang jeg laver denne lækre salat. Ikke nok med at man bliver glad af at spise alle de farver, så smager den også skønt og frisk!

Salaten er virkelig mættende og jeg kan godt lide den som en måltidssalat – men den er bestemt også velegnet som tilbehør. 

Sommersalat med sød chili sauce dressing
Farverig regnbuesalat

Regnbuesalat med sprøde grøntsager og sød chili sauce dressing

Skøn frisk salat med mættende ingredienser som fx quinoa og edamame, sødme fra blåbær, sprødhed fra kål, spinat og gulerødder og styrke fra sød chili sauce dressing. Opskriften kan serveres som en måltidssalat for 2 personer eller tilbehør til 4 personer - tilpas selv mængden!
Forb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 175 g kogt quinoa
  • 200 g frosne edamame bønner uden skal
  • 150 g rød spidskål uden den grove den i midten
  • 3-4 gulerødder
  • 50-70 g frisk spinat
  • 125 g friske blåbær

Appelsin dressing med sød chili sauce

  • 1 appelsin
  • 3-4 spsk sød chili sauce
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk sojasauce (eller et nip salt)
  • en smule friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog quinoa på forhånd - eller brug færdigtkogt fra dåse eller pose (jeg har ikke medregnet kogetiden i denne opskrift). Jeg koger gerne en stor portion og bruger til salater og andre retter i løbet af ugen. Kog fx 2 dl tørret quinoa med 6 dl letsaltet vand i ca. 13-15 minutter.
  • Hæld kogende vand over de frosne edamame bønner - lad dem stå 5-10 minutter og si herefter vandet fra.
  • Nu skal der snittes og hakkes: skær først spidskål i lange strimler og herefter i små stykker. Skær gulerødder over på langs og hak dem helt fint. Hak også spinat rimelig fint.
  • Saml din salat: kogt quinoa, edamame bønner, finthakket spidskål, gulerødder og spinat samt friske blåbær. Server med nedenstående dressing.

Appelsin dressing med sød chili sauce

  • Mix dressing af saften fra en appelsin, sød chili sauce, hvidvinseddike, olivenolie, sojasauce (eller salt) og en smule peber.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.