Jordbær-Rabarber med en Sprød Crumble og Havreflødeskum

To ting jeg dyrker i haven: jordbær og rabarber. Derfor passer denne lækre crumble tærte perfekt til sommer, når både rabarber og jordbær er i sæson. Mine rabarberplanter er snart klar til høst, men der går lige en måneds tid før vi spiser de første jordbær, så jeg brugte jordbær og rabarber fra frost jeg havde liggende i fryseren til denne tærte. Så kagen kan selvfølgelig laves året rundt, men jeg er overbevist om at den er bedst med de helt friske råvarer.

Tærten smager for mig af dansk sommer. Den virkelig simpel og nem at lave. Jordbær-Rabarbergrøden er let syrlig, toppingen er en sprød crumble og flødeskum er dejlig cremet.

Jeg fandt en vegansk havreflødeskum og den smager fantastisk til tærten når den er pisket til en dejlig skum. Tærten er virkelig nem at lave og indeholder ingredienser du kan skaffe i de fleste supermarkeder, selv de små supermarkeder har ofte rabarber i denne sæson.

Vegansk Jordbær-Rabarber Kage med Crumble

Vegansk Jordbær-Rabarber Crumble Tærte

Mine jordbærplanter blomstrer nu og om lidt er både jordbær og rabarber i sæson. Denne crumble tærte er så nem at lave og smager af sommer.
Prep Time10 mins
Cook Time20 mins
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Servings: 6 personer

Ingredients

Jordbær-Rabarbergrød

  • 350 g rabarber friske eller fra frost
  • 350 g jordbær friske eller fra frost
  • 4 spsk sukker fx rør- eller kokossukker
  • 1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang

Crumble med havregryn og nødder

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 100 g grofthakkede nødder fx pistacienødder eller mandler
  • 1 dl sirup fx ahornsirup
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 knivspids salt

Til servering

  • Flødeskum fx soja- eller havreflødeskum

Instructions

Jordbær-Rabarbergrød

  • Varm en gryde og tilsæt rabarber og jordbær skåret i grove stykker. Tilsæt evt. en smule vand, hvis det er nødvendigt. Tilsæt sukker og vanilje. Lad det koge indtil det bliver en dejlig tyk grød som minder om en marmelade.

Crumble med havregryn og nødder

  • Bland havregryn og nødder i en skål og tilsæt sirup, rapsolie og en lille nip salt. Bland det godt sammen med en ske eller med fingrene.

Bagning af kagen

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hæld Jordbær-Rabarbergrøden i en tærteform (eller andet ovnfast fad). Top med din crumble. Bag tærten i ovnen i ca. 20-25 minutter (afhængig af ovnen) indtil din crumble er gylden på toppen.
  • Lad kagen køle af og server med soja- eller havreflødeskum.
Vegansk Jordbær-Rabarber Tærte
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.