I går delte jeg denne gryderet på min Instagram story, og flere skrev og spurgte efter en opskrift. Opskriften er inspireret af dal, men i stedet for røde linser, har jeg brugt quinoa. Derudover indeholder den både peanutbutter, friskrevet gurkemeje og godt med hvidløg. Masser af smag og en masse nærende ingredienser i en tid, hvor mange døjer med influenza.
Jeg er netop gået ind i 35. uge af min gravidtet. Jeg har haft en rigtig skøn graviditet (de fleste dage), men har også haft dage, hvor overskuddet bare har været i bund og en iskasnerve der har siddet i klemme. Om en uge går jeg på barsel fra mit studie og jeg kommer også til, at prioritere bloggen mindre jo tættere jeg kommer på termin. Jeg kommer dog stadig til, at dele lidt når overskuddet er til det.
- 2 tsk kokosolie
- 2-3 tsk rød karrypasta
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk spidskommen
- 2 små rødløg
- 2-6 fed hvidløg
- 1 lille gurkemejerod (4-5 cm)
- 2 spsk peanut butter
- 400 g hakkede tomater
- 200 g quinoa, jeg bruger rød quinoa (ukogt)
- 400 g kokosmælk
- Sojasauce eller havsalt
- Havrefraiche eller sojayoghurt til servering
- Varm en gryde med kokosolie, rist krydderier og karrypasta.
- Hak rødløg og hvidløg helt fint, riv frisk gurkemeje og svits med i gryden.
- Tilsæt peanutbutter og hakkede tomater, sørg for at peanutbutter smelter godt, så der ikke er klumper.
- Tilsæt de ukogte quinoafrø og kokosmælk. Lad retten simre i ca. 15 minutter til quinoa er kogt igennem.
- Smag retten til med ekstra karrypasta og sojasauce, hvis nødvendigt.
- Server din quinoagryde med en klat havrefraiche, sojayoghurt eller lignende.
Sofie says
Har du et alternativ til peaunutbutter, eller synes du det kan undlades?
– Sofie
Englerod says
Du kan sagtens undlade peanut butter i retten 🙂