• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med grøntsagerne i fokus.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Bolig
  • Inspiration
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

19. februar 2018

Quinoagryde med rød karry, peanutbutter og gurkemeje

I går delte jeg denne gryderet på min Instagram story, og flere skrev og spurgte efter en opskrift. Opskriften er inspireret af dal, men i stedet for røde linser, har jeg brugt quinoa. Derudover indeholder den både peanutbutter, friskrevet gurkemeje og godt med hvidløg. Masser af smag og en masse nærende ingredienser i en tid, hvor mange døjer med influenza. 

Jeg er netop gået ind i 35. uge af min gravidtet. Jeg har haft en rigtig skøn graviditet (de fleste dage), men har også haft dage, hvor overskuddet bare har været i bund og en iskasnerve der har siddet i klemme. Om en uge går jeg på barsel fra mit studie og jeg kommer også til, at prioritere bloggen mindre jo tættere jeg kommer på termin. Jeg kommer dog stadig til, at dele lidt når overskuddet er til det.

gryderet med quinoa

5 from 1 reviews
Quinoagryde med rød karry, peanutbutter og gurkemeje
 
Gem Print opskrift
Forberedelsestid
5 Minutter
Koge-/bagetid
15 Minutter
Tid i alt
20 Minutter
 
Nem, proteinrig og mættende gryderet med en masse gode ingredienser til immunforsvaret.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 2 personer
Ingredienser
  • 2 tsk kokosolie
  • 2-3 tsk rød karrypasta
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 små rødløg
  • 2-6 fed hvidløg
  • 1 lille gurkemejerod (4-5 cm)
  • 2 spsk peanut butter
  • 400 g hakkede tomater
  • 200 g quinoa, jeg bruger rød quinoa (ukogt)
  • 400 g kokosmælk
  • Sojasauce eller havsalt
  • Havrefraiche eller sojayoghurt til servering
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde med kokosolie, rist krydderier og karrypasta.
  2. Hak rødløg og hvidløg helt fint, riv frisk gurkemeje og svits med i gryden.
  3. Tilsæt peanutbutter og hakkede tomater, sørg for at peanutbutter smelter godt, så der ikke er klumper.
  4. Tilsæt de ukogte quinoafrø og kokosmælk. Lad retten simre i ca. 15 minutter til quinoa er kogt igennem.
  5. Smag retten til med ekstra karrypasta og sojasauce, hvis nødvendigt.
  6. Server din quinoagryde med en klat havrefraiche, sojayoghurt eller lignende.
3.5.3229

 

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Store måltider

Se også:

Kanelsnegle kage med æbler fra haven

VIDEO: Buddha bowl med BBQ kikærter og stegt broccoli

Spansk landidyl

Reader Interactions

Comments

  1. Sofie says

    5. september 2018 at 20:24

    Har du et alternativ til peaunutbutter, eller synes du det kan undlades?
    – Sofie

    Svar
    • Englerod says

      17. september 2018 at 7:00

      Du kan sagtens undlade peanut butter i retten 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2019 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok