Kålsalat med cashewdressing, æble og karamelliserede mandler

Lækker vintersalat med palmekål og friske æbler vendt i en cremet cashewdressing, serveret med karamelliserede mandler eller kikærter. En skøn salat med sæsonens råvarer der også passer godt på julebordet.

Kålsalat med en cremet dressing, æble og karamelliserede mandler

Forb. tid20 minutter
Samlet tid54 minutter
Antal: 4 personer (tilbehør)
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 150 g mandler eller 240 g kogte kikærter
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk sød paprika
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 knivspids muskatnød
 • 1 knivspids stødt ingefær
 • 3-4 spsk sirup fx ahornsirup
 • 300 g palmekål (alternativt grønkål)
 • 2 små æbler
 • 100 g cashewnødder
 • 1 spsk æblecidereddike
 • 1-1,5 dl vand
 • friskkværnet peber
 • havsalt

Sådan gør du

 • Start med at lave de karamelliserede mandler (eller kikærter). Hak mandlerne groft. Varm en pande med olie og svits paprika, chili, muskatnød og ingefær hurtigt på den varme pande. Tilsæt de hakkede mandler og hæld sirup med på panden.
 • Skru lidt ned for varmen og rør godt rundt i mandlerne imens de er på panden. Lad mandlerne simre, imens du rører rundt hele tiden i nogle minutter indtil siruppen har samlet sig omkring mandlerne. Hæld de varme mandler ud på et stykke bagepapir eller madpapir og lad dem køle af.
 • Gå nu i gang med resten af salaten: Skyl kålbladene og riv eller skær stænglerne fra dem. Hak eller riv kålen i små stykker og hæld den hakkede kål i en skål. Skær æbler i små tern og tilsæt i skålen med kål.
 • Lav dressingen ved at blende cashewnødder med ca. 1 dl vand og æblecidereddike. Blend godt igennem, så der ikke er klumper tilbage. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis du ønsker en tyndere dressing. Smag dressingen til med salt og peber. Vend ca. 4-5 spsk af dressingen sammen med det hakkede kål og æbletern.
 • Server salaten med de karamelliserede mandler eller kikærter ovenpå. Brug salaten som tilbehør til efterårets og vinterens retter. Salaten kunne også passe til julebordet.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.